fbpx

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Lauressa van Roekel en welkom op mijn website. Dit was vroeger een blog die vooral over voeding en recepten ging. Tegenwoordig gaan blogs steeds meer over creativiteit en zelfontwikkeling. Daarnaast komen er steeds meer e-books online en werk ik aan een online portfolio in schrijven, fotografie en creativiteit.

Ik woon op dit moment in Gouda en studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik zit nu in mijn laatste jaar en doe momenteel de minor Journalistiek. Hiervoor heb ik een aantal jaar Voeding en Diëtetiek gestudeerd, waarbij ik ook de minors Ethiek & Bewustzijn en Fotografie heb gevolgd. Na mijn studie heb ik de ambitie om verder te gaan met schrijven, fotograferen en creëren.

Mijn hobby’s zijn natuurlijk schrijven en fotograferen. Niet alleen voor m’n blog, maar ik hou ook dingen bij voor mezelf als ‘dagboek’ om te bewaren. Verder ben ik gek op yoga en verdiep me graag in meditatie, mindfulness en geluk. Ook schilder ik graag: op papier, maar ook digitaal.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is een onderwerp dat niet altijd al op mijn blog aanwezig was. Dit is de laatste jaren steeds meer gekomen en dat vraagt soms om verantwoording. Wat er precies tussen hemel en aarde is, wat sommigen God of het universum noemen, weet ik niet. Dat is dan ook iets waar ik niet snel uitspraken over zal doen, omdat het niet wetenschappelijk te onderbouwen is. Wel geloof ik echt dat wij als mensen veel gevoeliger dan wij denken. Zo geloof ik in de kracht van rituelen, affirmaties en ademhalingsoefeningen. Ook denk ik dat wij veel beter onszelf, anderen, omgevingen en gebeurtenissen kunnen aanvoelen als je goed naar je intuïtie en je gevoel luistert. We noemen het energie, maar eigenlijk dekt dat ook niet helemaal de lading. Spiritualiteit, energie en mindfulness zijn dingen die moeilijk in taal te beschrijven zijn, maar toch waag ik af en toe een poging! Om het toch een klein beetje te onderbouwen heb ik de trainingen ‘Holistisch voeden’ en ‘Hoogsensitief, je grootste kracht’ bij Zoma Opleidingen gevolgd.