Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Lauressa van Roekel en welkom op mijn website. Dit was vroeger een blog die vooral over voeding en recepten ging. Tegenwoordig gaat het ook steeds meer over mindfulness, boeken en spiritualiteit. Hieronder vertel ik wat meer over waar ik over schrijf, waarom ik vegetarisch eet en wie ik ben.

Waarom vegetarisch (en niet vegan)?

Ongeveer 8 jaar geleden begon ik met vegetarisch eten. Volgens mij was de precieze datum 29 mei 2014. Van de ene op de andere dag besloot ik dat ik het niet meer wilde. Ik woonde nog thuis en je kan je voorstellen dat m’n familie daar niet héél enthousiast over was, maar ze accepteerden het wel. Toen was vegetarisch eten nog wat raarder en ongebruikelijk, in ieder geval in mijn omgeving. Er waren veel minder vleesvervangers dan er nu zijn. Nu is het normaler en eigenlijk vindt iedereen het juist goed. Erg leuk om te zien trouwens, dat steeds meer mensen uit je omgeving ook openstaan om minder vlees te eten.

Veel foodbloggers en -instagrammers gaan al snel over van vega naar vegan. Volgens mij zijn veganistische bloggers veel populairder dan vegetarische bloggers. Sinds begin 2020 ben ik begonnen met steeds meer plantaardig eten. Soms voel ik de druk om helemaal over te gaan op veganistisch, maar dat doe ik niet om een paar redenen. De eerste reden is uiteraard kaas. Dat is toch moeilijk om afscheid van te nemen. Ik woon ook in Gouda, dus dan moet je wel hè? 😉 Ik wil buiten de deur of bij anderen thuis niet per se vegan hoeven eten. Daarnaast wil ik mezelf geen restricties opleggen op het gebied van eten. Het is dus altijd vegetarisch, meestal vegan.

Maar wie ben ik dan?

Ik woon op dit moment in Gouda. Hier ben ik niet geboren, maar toch ben ik helemaal verliefd geworden op de stad zelf. Het is niet zo druk als Utrecht en Amsterdam, maar ook niet zo saai als een klein dorp. Precies de goede middenweg. Er zijn genoeg leuke plekken om te eten en drinken en alles wat je nodig hebt is er.

Ik studeer momenteel Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik zit nu in mijn derde jaar. Na mijn studie heb ik de ambitie om verder te gaan met bloggen en in ieder geval iets te doen met schrijven of fotograferen.

Mijn hobby’s zijn natuurlijk wel echt schrijven en fotograferen. Niet alleen voor m’n blog, maar ik hou ook dingen bij voor mezelf als ‘dagboek’ om te bewaren. Verder ben ik gek op yoga en verdiep me graag in meditatie, mindfulness en geluk. Ook schilder ik graag; een hobby die ik deel met mijn moeder.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is een onderwerp dat niet altijd al op mijn blog aanwezig was. Dit is de laatste jaren steeds meer gekomen. Wat er precies tussen hemel en aarde is, wat sommigen God of het universum noemen, weet ik niet. Dat is dan ook iets waar ik niet snel uitspraken over zal doen. Wel geloof ik dat wij als mensen veel gevoeliger dan wij denken. Zo geloof ik in de kracht van rituelen, affirmaties en ademhalingsoefeningen. Ook denk ik dat wij veel beter onszelf, anderen, omgevingen en gebeurtenissen kunnen aanvoelen als je goed naar je intuïtie en je gevoel luistert. We noemen het energie, maar eigenlijk dekt dat ook niet helemaal de lading. Spiritualiteit, energie en mindfulness zijn dingen die moeilijk in taal te beschrijven zijn, maar toch waag ik af en toe een poging!