fbpx
Categorieën
Gezondheid Lifestyle Spiritualiteit

Recept: zo maak je ceremoniële cacao

Als ritueel om het hart te openen en creatiever te worden, wordt steeds vaker pure (ceremoniële) cacao gedronken. Dat pure cacao drinken niet veel weg heeft van chocolade eten of chocolademelk drinken, en erg bitter is, neemt niet weg dat er manieren zijn om het drankje zo te bereiden dat het goed smaakt.

Het ritueel

Pure cacao wordt gedronken als ritueel. Het zou het hart openen, verbinding brengen en je creatiever maken. Meer over de spirituele betekenis van cacao lees je hier. Cacao drinken kun je als echte ceremonie met een groepje mensen doen, zoals bij een maancirkel of vrouwencirkel. Ook kun je het zelf doen, bijvoorbeeld tijdens een meditatie of als koffievervanger. Hiervoor worden kleinere hoeveelheden gebruikt.

Voor dit ritueel gebruik je volledig pure, ceremoniële cacao. De cacaopoeder uit de supermarkt of van de natuurwinkel is niet hetzelfde als ceremoniële cacao. Of het ceremoniële cacao of ‘superfood cacao’ is staat op de verpakking aangegeven. Je herkent het aan het feit dat het geen poeder is, maar een blok of flakes. Je koopt het het liefst bij kleine webshops, of bij mensen die cacao ceremonies geven. Zij hebben zich echt verdiept in de afkomst van het product.

De dosis

Afhankelijk van waarvoor je de cacao gaat toepassen en hoe sterk je het effect wil voelen, kun je de dosis bepalen.

  • Licht: 10 – 25 gram
  • Medium: 25-35 gram
  • Ceremonie: 35 – 45 gram

De ingrediënten

Voor het maken van een kopje van deze spirituele cacaodrank, zijn niet veel ingrediënten nodig. Ook is het binnen een paar minuutjes gemaakt.

  • De rauwe cacao
  • Halve kop heet water
  • Eventueel: honing, siroop, kardemom, kaneel, gember, cayennepeper, vanille, cayennepeper, kokos

De bereiding

  1. Weeg de cacao af en doe dit in een mok.
  2. Kook het water en voeg het hete water toe aan de cacao.
  3. Mix met een garde of melkopschuimer tot het een samenhangend geheel is.

Note: Laat de mix nooit koken! Hierbij gaan namelijk de positieve eigenschappen van de cacao verloren.

Om het echt een ritueel te maken, bedenk je tijdens het bereiden een intentie die je aan deze cacao wil geven. Tijdens het drinken houd je deze intentie in je achterhoofd, zodat het goed doordringt en zo hopelijk de hele dag bij je blijft.

Ik deel graag over mijn twee passies: creativiteit en spiritualiteit. Deze twee gaan ook nog eens heel mooi samen. Bekijk hier mijn Instagramaccount voor inspiratie om vaker in een creatieve en spirituele flow te komen.  

Bronnen: Pure Kakaw, Miljuschka, Reiki On The Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *