fbpx
Categorieën
Mindset Spiritualiteit

Zo doe je een volle maan ritueel (praktisch en simpel)

Je hoeft niet van spiritualiteit te houden of bijgelovig te zijn, om een maanritueel te doen. Een maanritueel is voor iedereen die houdt van vaste patronen, ritmes, houvast en leuke rituelen. De maan is een mooi verschijnsel en staat symbool voor mysterie, wonderen, vrouwelijke energie en gevoel. Volgens Yasmin Boland in Leven met de maan is volle maan de alles-of-niet fase met veel energie. Volle maan zou daarnaast het moment zijn om het oude los te laten wat je niet meer dient. Dus ben je helemaal klaar met een bepaalde gewoonte of iets anders in je leven? Doe dan mee met dit praktische en simpele volle maan ritueel. Je hebt er niks voor nodig, behalve pen en papier.

Wat is volle maan?

Bij volle maan kun je de bijna helemaal of bijna helemaal zien. Deze periode duurt van twee dagen voor de hele maan tot twee dagen na de hele maan. Dit is ook het moment dat maangevoelige mensen last zouden krijgen van slecht slapen en slaapwandelen. Of dit komt door de kracht van de maan, of door het felle licht dat toch een beetje de slaapkamer binnenkomt, durf ik niet te zeggen. Ook word gezegd dat rond deze periode emoties heftiger kunnen zijn en je meer energie, creativiteit en levenslust hebt.

Wat past bij volle maan

 • Veel energie en kracht
 • Sociaal vermogen
 • Tijd voor een feestje!
 • Doelen bereiken
 • Het oude loslaten

Volle maan ritueel

De focus ligt op het loslaten van het oude. Je gaat nu formuleren wat dingen/gewoonten in jouw leven zijn, die je eigenlijk niet meer wil hebben. Wat dient jou niet meer? Hoe wil je niet meer leven en zijn? Is er iets waarbij je beter af bent zonder?

 1. Zorg voor een rustig moment, bij voorkeur in de avond. In het meest ideale geval kun je naar de volle maan kijken, maar dat hoeft niet. Doe het ritueel op een moment dat je je goed voelt, zodat je vanuit een positieve en heldere energie kunt bedenken wat je los wil laten.
 2. Gebruik attributen waarbij jij je fijn voelt. Typische sfeermakers zijn kaarsen, edelstenen, gedroogde bloemen, wierook en essentiële oliën. Deze attributen zijn leuk en zorgen voor positieve energie, maar ze zijn niet per se nodig. Aan een stuk papier en een pen heb je eigenlijk al genoeg. En een volle maan aan de hemel natuurlijk.
 3. Stel jezelf de vragen ‘wat wil ik loslaten?’, ‘ik ben beter af zonder…’ en ‘wat wil ik afsluiten?’
 4. Zorg ervoor dat je antwoorden positief (zonder ontkenningen) en realistisch zijn geformuleerd.
 5. Schrijf dit op.
 6. Wees alvast dankbaar. Je kunt bijvoorbeeld jezelf en hetgeen waarvan jij gelooft dat het jou steunt bedanken (zoals het universum, God, energie, liefde, of gewoon de maan).

Lees ook de volgende artikelen:

Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je vervolgens op de website bestelt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *