fbpx
Categorieën
Verzorging

Deze gewoonten houden mijn huid en haar gezond

Al eerder schreef ik een artikel waarin in beschreef hoe mijn haar van steil naar slag ging. Het is niet alleen meer gaan krullen, hoe voelt ook een stuk gezonder aan. Dit zie ik vooral aan dat het zacht is en niet snel aan de onderkant dunner wordt, terwijl dat vroeger wel zo was. Voor mijn gevoel ging dit tegelijk op met de verbetering van m’n huid en dat verbaast me eigenlijk niet. De twee hebben natuurlijk erg veel met elkaar te maken. In dit artikel deel ik mijn tips voor gezond haar en een gezonde huid.

Note: ik ben geen expert op het gebied van huid en haar. Dit is mijn eigen ervaring en het zijn dus ook tips waarvan ik denk dat ze werken. Of hetzelfde ook voor jou werkt is de vraag. In ieder geval zijn het allemaal tips waarbij geldt: baat het niet dan schaadt het niet.

Natuurlijke producten zonder parfum

Voor mij zit een heerlijk ruikende shampoo of bodylotion niet in de kaarten. Het zorgt bij mij namelijk direct voor eczeem, rode plekken en een extreem droge huid. Waar deze huidproblemen eerder met het jaar erger werden, zijn ze zo goed als weggegaan sinds ik alle producten met parfum verbannen heb. Het voordeel van een shampoo zonder parfum en parabenen was niet alleen dat het goed was voor mijn huid, maar ook dat mijn haar er een stuk meer volume van kreeg. Dubbel voordeel dus!

Een gezonde levensstijl

Na een avond stappen voelt mijn huid direct veel droger aan. Dat samen met ongezond eten kon ik na een weekend zondigen de klok erop gelijk zetten dat mijn huid problemen kreeg. Voor haar werkt dat iets meer op de lange termijn denk ik. Toeval of niet, nadat ik begon met weinig alcohol drinken, nog gezonder eten en net iets meer sporten zijn zowel huid als haar erop vooruit gegaan.

Supplementen

Omdat ik altijd vegetarisch en vaak vegan eet, slik ik een flink aantal supplementen. Hier ben ik een tijd lang nalatig in geweest en ik geloof dat dat een negatieve invloed had op mijn algehele gezondheid en dus ook op mijn uiterlijk, zoals huid en haar. Als zo goed als veganist kan je namelijk echt niet meerdere dagen in de week je supplementen skippen. Met name B12, calcium, ijzer, omega 3 en vitamine D zijn supplementen die ik als parttime veganist niet wil vergeten. Voor huid en haar specifiek neem ik regelmatig biotine (B8) en collageenpoeder (lees hierover meer op www.gezondbron.nl) omdat ik het gevoel heb dat het een positieve invloed heeft op de gezondheid van mijn haar en huid.

Kouder douchen

Dit heeft naar mijn idee ook voor beiden geholpen. Vroeger douchte ik altijd zo warm en lang dat mijn huid achteraf rood was. Sinds ik het een stuk korter en kouder doe, is mijn huid stukker minder droog en ook niet rood achteraf. Ook heb ik het idee dat je haren veel blijer worden van koud water, in plaats van heet water. Daarnaast is het trouwens oppeppender om koud te douchen en het kost een stuk minder moeite om de douche uit te komen.

Heb jij tips voor gezond haar en een gezonde huid?

Dit is een gesponsorde blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *