fbpx
Categorieën
Creativiteit Lifestyle Reizen

5 creatieve hobby’s voor op reis

Als creatieveling mis je waarschijnlijk je kunstzinnige bezigheden op vakantie. Niet alle hobby’s zijn handig om mee te nemen op reis. Het is begrijpelijk dat je het niet ziet zitten om je naaimachine of complete schilderskoffer in te pakken. Online vind je genoeg reisblogs met reisinspiratie over vakantiebestemmingen, maar welke creatieve hobby’s kun je makkelijk op vakantie meenemen? Hierbij een aantal hobby’s die je gemakkelijk mee op vakantie kunt nemen, zonder al te veel gedoe en gesleep.

Hobby 1: waterverf

Toen ik alleen naar IJsland ging, wilde ik per se iets mee waarmee ik kon schilderen. Tussendoor was ik vaak alleen op de hotelkamer, om even uit te rusten en dan wilde ik iets creatiefs doen. Helaas kon de acrylverf niet mee, omdat ik alleen handbagage had en verf een giftige stof is. De luchtvaartmaatschappij raadde dus af om vloeibare verf, zoals acrylverf of olieverf, mee te nemen. Waterverf kon wel, omdat dit harde blokjes zijn. Het doosje van Van Gogh is klein en past dus gemakkelijk in een koffer. Daarnaast is alleen papier (zoals A5 of A6) nodig en een paar kwasten.

Hobby 2: haken

Dit is tegenwoordig een van mijn favoriete hobby’s. Eerst vond ik het nogal suf klinken, maar als je kijkt naar wat voor schattige dingen je kunt maken, is dat al meteen niet meer belangrijk. Een groot voordeel van haken is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Het enige wat je nodig hebt is garen (een of meerdere bollen) en een haaknaald. Het is dus erg geschikt om mee te nemen op reis.

Hobby 3: schrijven

Hou je ervan om meer te werken met tekst? Dan zul je niet gelimiteerd worden op reis. Bij de hobby schrijven kun je het namelijk zo gek maken als je zelf wil. Natuurlijk is het mogelijk om al je stiften, potloden, pennen en boekjes mee te nemen, maar dat hoeft niet. Zo heb je aan een boekje en een pen al snel genoeg om een leuk tekstje of gedichtje te schrijven. Hetzelfde geldt voor handletteren en een (bullet)journal bijhouden.

Hobby 4: digital art

Dit is iets waar ik tegenwoordig niet meer zonder kan: digital art. Het wordt meestal gedaan op een iPad en is simpel gezegd tekenen op een scherm. De meest logische keuze is om een iPad met Apple Pen te gebruiken en met het programma Procreate te werken. Een nadeel is dat een iPad en een Apple Pen niet goedkoop zijn. Een groot voordeel vind ik, is dat je snel iets moois creëert en je altijd gemakkelijk kunt corrigeren, bijvoorbeeld wanneer je een foutje hebt gemaakt.

Hobby 5: fotograferen en filmen

Deze spreekt misschien voor zich op vakantie, maar het is toch de moeite waard om te benoemen. Op vakantie foto’s maken en filmen is ook een leuke creatieve bezigheid. Hier kun je later dan weer een fotoboek van maken, of een mooie film. Het enige wat je nodig hebt is een camera of een telefoon waarmee je goede foto’s en video’s kunt maken.

Dit is een gesponsorde blog en bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je vervolgens op de website bestelt 🙂

6 reacties op “5 creatieve hobby’s voor op reis”

Ik kom graag in de natuur, ik heb er een speciaal fototoestel voor aangeschaft waarmee ik het hert ver weg, maar ook de vlinder van dichtbij kan fotograferen

Ik schrijf altijd veel op vakantie, en neem dan ook altijd minimaal een schrift en enkele pennen mee, vaak ook wat stiften omdat ik ook een beetje schets en teken wanneer ik schrijf. Ik vind dat rustgevend.

ik fotografeer ook en schrijven is ook mijn hobby. Haken heb ik wel nog niet geprobeerd. Weet ook niet of ik het leuk zou vinden. Breien vond ik wel heel leuk, alleen maakte ik heel veel steken bij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *