fbpx
Categorieën
Lifestyle Verzorging

Hoe mijn haar van steil naar haar met slag ging

Dit artikel voelt een beetje off topic, maar aan de andere kant heb ik eerder een blog geschreven over haar en deze werd goed ontvangen. Dat was de review van de haarproducten van Hairlust. Sindsdien heb ik een hoop veranderd aan m’n haarroutine, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. In dit artikel zal ik uitleggen hoe ik van superstijl dun haar, naar dikker haar met slag ging.

Vroeger

Vroeger waste ik mijn haar elke dag met elke-dag shampoo (ja echt). En dan ook nog eens van het allergoedkoopste euromerk dat ik kon vinden. Ik dacht dat het niet zoveel uitmaakte welke shampoo en conditioner ik gebruikte. M’n haar was dun en steil: daar valt toch niks aan te veranderen. Ik wist niet dat dat helemaal niet waar was. Daarnaast deed ik er ook nog elke dag olie in en gebruikte ik regelmatig een föhn of steiltang. En dan verbaasd zijn dat je haar er afgebroken en steil uitziet… Je ziet het hieronder op de foto links. Dit was nog een redelijk goede foto. Als het langer was, kon het nog steiler en puntiger zijn.

Nu

Op de foto hieronder rechts zie je hoe het nu is. Ik was het nog steeds best wel regelmatig; eens in de twee of drie dagen. Alleen dan wel altijd met een natuurlijke shampoo zonder parabenen. Daarnaast was ik nu m’n haar altijd met een shampoo zonder parfum. Erg saai, maar ik heb de pech dat mijn huid erg gevoelig is. Een shampoo met parfum zorgt bij mij voor rode droge plekken of eczeem op m’n armen en schouders, en zonder parfum is dat vrijwel helemaal weg. Haarolie gebruik ik nog steeds, alleen dan voor het wassen, in plaats van erna. Soms gebruik ik een hele lichte olie-achtige spray (Gliss Kur weightless oil spray), die je haar in ieder geval niet te zwaar maakt.

Welke gewoontes hebben geholpen?

  • Korter knippen en houden
  • Minder vaak wassen
  • Een haarhanddoek gebruiken en daarna aan de lucht laten drogen
  • Niet te veel kammen
  • Olie gebruiken voor het wassen, in plaats van erna
  • Niet te vaak maskers gebruiken

Welke producten hebben geholpen?

Haar: iets waar we volgens mij nooit over uitgepraat raken. Heb jij nog haartips?

Dit artikel bevat gekregen producten en affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *