fbpx
Categorieën
Boeken Mindset

Wat ik leerde van het boek You Are A Badass

Al in meerdere podcasts had ik het boek voorbij horen komen: You Are A Badass van Jen Sincero. Het zou een boek zijn dat eigenlijk alles rondom spiritualiteit samenvat en op een leuke manier beschrijft. Dat klonk goed! Toen het boek beschikbaar kwam bij de bibliotheek, ben ik het meteen gaan lezen. In dit artikel zal ik beschrijven wat ik van het boek geleerd heb en wat ik ervan vond. 

De stijl

Het boek is inderdaad gemakkelijk weg te lezen. De schrijfster schrijft heel enthousiast en oppeppend. Het is alsof je naar een motivational speech luistert. Soms is het een tikkie overdreven, maar het stoorde me niet. Ik vond het juist wel grappig, dat extraverte. Het boek is in ieder geval toegankelijk en totaal niet saai. Er zit veel humor en sarcasme in. 

Wat leerde ik ervan?

Wat ik vooral uit het boek opmaakte is dat het belangrijk is om je frequentie hoog te houden. Je zit in een hoge frequentie wanneer je emoties zoals dankbaarheid, enthousiasme en blijheid voelt. Je zit in een lage frequentie als je bijvoorbeeld verdrietig, jaloers of negatief bent.

De bronenergie

Volgens Jen is het belangrijk om verbonden te blijven met de bronenergie. Daarbij maakt in dit geval niet uit of je het de bronenergie, god of het universum noemt. Het is allemaal hetzelfde. Dit is datgene waar veel positieve energie vandaan komt, wat buiten jezelf lijkt te liggen. Je kunt het niet helemaal begrijpen.

De mensen om je heen

Kies nauwkeurig uit met wie je omgaat. Jij wordt namelijk het gemiddelde van de mensen met wie je omgaat. Omring je vooral met mensen die ook positief en enthousiast willen leven. Hard gezegd: verwijder mensen uit je leven die egoïstisch zijn, constant anderen de schuld geven, pessimistisch of negatief zijn, jaloers zijn, klagen, manipulerend of gemeen zijn. Zij verlagen je frequentie enorm. 

Uit de sluimerstand en manifesteren

Als je niet oplet, kom je al snel in de sluimerstand terecht. Dit is eigenlijk het gewoon meegaan met de dag zonder er bij stil te staan. Niet je dromen achternagaan en genoegen nemen met minder. Deze sluimerstand gaat vrij automatisch en wil dat jij niet verandert of groeit. Je komt uit de sluimerstand door je oude gewoontes te dumpen, realistische doelen te stellen, goed voor jezelf te zorgen, actief voor ontwikkeling te kiezen, van jezelf te houden en te manifesteren. 

Manifestatie speelt een grote rol in het boek. Manifesteren zou het aantrekken van situaties zijn, met behulp van je gedachten, overtuigingen en gedrag. Gedachten en overtuigingen worden werkelijkheid, doordat je de energie die je afgeeft ook aan zou trekken. Hierbij helpt het extra goed als je al dankbaar bent voor wat je nog niet hebt. 

Ik lees mijn boeken altijd op de Kobo Libra 2, dus als je nog op zoek bent naar een e-reader kan ik je die zeker aanraden! 

Mijn mening

Ik vond het oprecht een topboek. Het gebeurt niet vaak dat ik hardop moet lachen om een boek, maar Jen Sincero schreef grappig en sarcastisch en dat is precies mijn humor. Het boek is oppeppend en je krijgt er energie van. Na het lezen dacht ik echt: ‘Let’s go!’ en ik ging dan bijvoorbeeld meteen aan de slag met m’n blog of Instagram, terwijl ik er eerst geen zin in had. 

Als ik een minpuntje moet noemen is dat het soms net wat te overdreven aanvoelt. Ook vond ik het stuk over geld wat gemakkelijk gezegd, of zelfs neigend naar hebberig. Ik vind het zelf ook moeilijk om te geloven in een universum dat altijd achter jou staat en waarbij je alles kan manifesteren. Wel geloof ik dat gedachten overtuigingen worden, overtuigingen gedrag worden, en dat gedrag daardoor je werkelijkheid wordt. 

Als ik alle boeken die ik lees zou moeten kopen, zou ik een heel leuk goed gevulde boekenkast hebben, maar geen cent op m’n rekening en daarom leen ik graag boeken bij de bibliotheek. Een andere goedkopere manier van boeken lezen is het kopen van e-books. You Are A Badass is ook als e-book verkrijgbaar, bijvoorbeeld hier via Bol.

Lees ook: Wat ik leerde van Ik (k)en mijn ikken

Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je vervolgens op de website bestelt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *