Als vegetariër/vegan is hummus waarschijnlijk niet uit je koelkast weg te denken. Ik eet het in ieder geval vrijwel elke dag. Maar wist je dat je het vrij gemakkelijk zelf en dus vers kunt maken? Dit is het recept voor een snelle hummus met zongedroogde tomaat.

Wat heb je nodig?
Dit zijn de hoeveelheden voor ongeveer 300 gram hummus. Wil de hummus wat dunner hebben? Doe er dan wat meer olie bij?
- 260 gram uitgelekte kikkererwten
- 1 eetlepel tahin
- 5 zongedroogde tomaten (niet afgespoeld)
- 3 el olie uit de pot zongedroogde tomaten
- 3 scheuten citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder OF 1 teen knoflook
- Snuf zout
De bereiding?
Dit is eigenlijk te makkelijk, namelijk: gooi alles in de keukenmachine en mixen maar! Soms is het nodig om even door te scheppen en glad te strijken, om vervolgens door te gaan met mixen.
Dit was het recept voor een snelle en makkelijke hummus met zongedroogde tomaat. Onthoud wel dat zelfgemaakte hummus maar een paar dagen houdbaar is, in tegenstelling tot hummus uit de supermarkt. Daarentegen is het wel helemaal vers en zonder toevoegingen. Succes en eet smakelijk!

