fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Review: alle gezonde shots van de Jumbo

Eerder testte ik al de gezonde shots van Albert Heijn, Lidl en Coop. Toen ik dus ook bij de Jumbo groente- en fruitshotjes zag staan, heb ik ze meteen allemaal meegenomen. Ze waren allemaal rond de €1,00, wat hetzelfde is als bij Lidl en Albert Heijn. Qua uiterlijk zijn ze weer heel vergelijkbaar met de shots van de eerdere winkels, maar toch merk ik wel wat verschil en er zit een bijzondere nieuwe gembershot bij…

Groene groenteshot

Met komkommer, courgette, spinazie, banaan, appel, avocado, citroen en munt.

Ondanks dat er veel groente in deze shot zit, is hij best wel zoet. Dit kan komen door de banaan en appel. Het is duidelijk een groentesap, maar ook licht fruitig en een beetje zuur. Hij is heel lekker van smaak, maar wel een beetje aan de dunne kant. Dit kan komen omdat er veel komkommersap inzit. Dat voelt dan ook wel een beetje zonde, omdat een groot deel komkommersap is, wat vrijwel gelijk staat aan water.

Mijn cijfer: 7,5/10

Oranje groenteshot

Met wortel, mango, pompoen, pastinaak en citroen.

Ook deze shot is duidelijk een groenteshot, maar ook zoet en zuur door de mango en citroen. De smaak is heel lekker, maar de structuur vind ik wat minder. Het heeft wat mij betreft iets te veel structuur. De wortel is best overheersend, maar ik vond het niet storend! Al met al een prima shot, maar ik ben geen groot fan.

Mijn cijfer: 6/10

Gember aardbei shot

Met appelsap, aardbei, gember en limoen.

Van deze shot ben ik echt fan! Sowieso zijn gembershots al een favoriet van mij, maar de aardbei geeft het een verrassende twist. Door de appel en aardbei is hij heel zoet, maar toch ook pittig door de gember. Dit is denk ik mijn favoriet.

Mijn cijfer: 9/10

Gember shot

De gembershot is (zoals ik wel verwachtte) vrij vergelijkbaar met de vorige keren. Hij is lekker pittig, maar ook zoet door de appel. Ik zou dit elke dag wel kunnen drinken, dus ook dit blijft een van m’n favorieten.

Mijn cijfer: 8,5/10

Keep ’em coming!

Over ben zoals je misschien al is opgevallen heel erg fan van dit soort shotjes. Ze zijn niet zo duur, in de meeste supermarkten €1,00. Meestal als ik boodschappen ga doen neem ik er dus één of twee mee. Het is gezond, staat gezellig in je koelkast en is een goede start bij het ontbijt. Steeds meer supermarkten hebben ze, dus blijkbaar ben ik niet de enige die er weg van is: keep ’em coming! De shots van Jumbo vind ik vergelijkbaar met die van Lidl en AH, maar de aardbei/gembershot verraste me positief. Ik kom alleen niet zo vaak bij de Jumbo, dus ik verwacht niet dat ik ze nog veel vaker ga kopen. Maar het is zeker een aanrader!

Een nadeel van deze shots is dat ze verpakt zijn in plastic. Wil je een duurzamere variant? Bekijk dan bijvoorbeeld de gembershot van G’nger. Deze zijn ook te koop bij de Albert Heijn.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *