fbpx
Categorieën
Gezondheid Lifestyle Verzorging

Review: het menstruatie ondergoed van Moodies

Eerder schreef een bekende van mij een review over menstruatie ondergoed. Zij was zo enthousiast, dat ik ook nieuwsgierig werd om het eens te proberen. En dat terwijl ik al mijn hele leven een hekel heb aan maandverband. Menstruatie ondergoed schijnt veel beter te zitten dan maandverband en het verschuift natuurlijk niet. Daarom test ik vandaag het ondergoed van Moodies. Dit is een Nederlands menstruatie ondergoed merk.

Hoe werkt het?

Menstruatie ondergoed is eigenlijk gewoon ondergoed, alleen dan met een pad erin genaaid. Vanaf de buitenkant zie je niet dat het anders is dan ander ondergoed. De pad verschuift niet, wat vooral ‘s nachts fijn is. Waar je maandverband om de paar uur moet vervangen, kan je dit ondergoed de hele dag aanhouden. Wel kan het hygiënischer aanvoelen om het ondergoed vaker te vaker te vervangen, al helemaal wanneer je veel bloedt. Aan het einde van de dag spoel je het ondergoed uit en doe je het in de was. 

Mijn mening

Het ondergoed in de vorige review over het menstruatie ondergoed van Modibodi werd geschreven door een bekende van mij. Nu was ikzelf aan de beurt. Ik heb het ondergoed alleen ‘s nachts getest omdat ik het overdag fijner vind om de menstruatiecup te gebruiken. Ik ben zelf een groot fan van tampons en menstruatiecups, in tegenstelling tot maandverband. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar dit ondergoed. Is het wel echt een verbetering ten opzichte van maandverband? Maar inderdaad, menstruatieondergoed is niet eens te vergelijken met maandverband. Je voelt logischerwijs wel wat meer van het bloeden dan wanneer je een tampon of cup draagt, maar je hebt veel minder last van de pad, omdat deze in het ondergoed genaaid is. Ik gebruik daarom graag in nachten waarin in de cup (nog) niet in wil doen, of nachten waarbij ik extra bescherming wil, om er zeker te van te zijn dat ik niet doorlek.

Drie verschillende soorten

Bikini light

De eerste is Bikini light in het zwart. Deze is voor de meest lichte dagen. Dit staat gelijk aan één tampon en dus aan 5 milliliter bloed. Wanneer ik dit ondergoed droeg, voelde het aan als elk ander ondergoed. De onderkant is iets dikker, want daar zit de pad, maar dat merk je niet. Ik vind deze fijn om te dragen in nachten waarbij ik nog niet ongesteld ben, maar dat mogelijk wel tijdens de nacht word. Ook droeg ik hem op de laatste dag, wanneer je bijna niet meer bloedt, maar normaal ondergoed ook nog niet kan. Het ondergoed zit lekker, paste precies (dit is maat M) en het ziet er wanneer je hem aanhebt uit als normaal ondergoed.

Classic brief Lace moderate

De tweede is Classic brief Lace moderate in het zwart. Deze is voor de iets zwaardere dagen en kan twee tampons (10 milliliter) aan bloed opvangen. Bij dit ondergoed voel je wel dat de pad wat dikker is, maar het is nog lang niet storend. Ik kan me voorstellen dat dit in de zomer wat warm aanvoelt, maar alsnog is het een stuk minder broeiend dan maandverband wat mij betreft. Ik droeg dit ondergoed op een wat zwaardere dag, maar niet op de meest zware dag. Ook dit ondergoed zit erg lekker, paste precies (dit is maat M) en ook hier zie je van buitenaf helemaal niet dat het menstruatie ondergoed is. Het kant maakt het model mooi en sierlijk. Ik ben fan van deze!

Hipster moderate

De derde is Hipster moderate in het roze. Deze is ook voor de iets zwaardere dagen en kan twee tampons (10 milliliter) aan bloed opvangen. Ook in dit ondergoed is de pad dus wat dikker, maar niet storend. Ik vind het fijn dat de gehele binnenkant zwart is en dus niet alleen de pad. Zo ben je er zeker van dat de binnenkant er niet rood uitziet aan het eind van de nacht. Ook dit was weer een maat M. Bij dit ondergoed vind ik dat je iets duidelijker ziet dat het menstruatie ondergoed is. Dat is logisch omdat de kleur lichtroze is, en je dus de zwarte binnenkant er een beetje doorheen ziet schijnen. Dit is niet storend, maar ik zou zelf naast een liefje eerder de zwarte Classief brief Lace dragen 😉

Dit is een gesponsorde blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *