fbpx
Categorie├źn
Mind(fulness) Mindset Spiritualiteit

Duo-meditatie om liefde door te geven

Misschien lees je titel en heb je verschillende verwachtingen: elkaar eindeloos in de ogen aanstaren, ongemakkelijk moeten noemen wat je leuk aan elkaar vindt, of misschien zelfs tantra. Nu komen duo-meditaties inderdaad vaak voor in de tantra, maar in dit artikel gaat het om een niet-seksuele meditatie. Deze is kort en simpel. Je hoeft hem niet per se met een geliefde te doen; een familielid of vriend(in) kan ook. Wat je tijdens deze meditatie doet is liefde aan elkaar doorgeven. Doe dit met een persoon waarmee je je comfortabel voelt en waarmee je dit dus echt wil doen. Het is belangrijk dat het oprecht is, en je de liefde dus ook echt voelt.

Bekijk hier ook: meditatie – adem van negatief naar positief

Wat ga je doen?

Samenzijn en aanraking is goed voor een mens. Samen kun je liefde en positieve energie versterken en groter maken. We voelen de ander gaan en nemen snel energie over. In deze meditatie gaan we vanuit je hart liefde voelen, groter maken en doorgeven. Je doet dit tegelijkertijd, waardoor je je tijdens en na de meditatie verbonden voelt met elkaar. Je kunt dingen gaan voelen die je eerder niet uitgesproken hebt, en dat is precies het mooie aan deze oefening.

Hoe doe je het?

  1. Zet een wekker voor vijf of tien minuten.
  2. Ga naast elkaar of tegenover elkaar zitten.
  3. Zorg dat er een aanraking op de ander is via een van je handen. Dit kan bijvoorbeeld op het hart, een been of een arm van de ander zijn.
  4. Doe je ogen dicht en focus je op de ademhaling van beiden.
  5. Leg je andere hand op je eigen hart.
  6. Bij een inademing stel je je voor dat je hart en de energie eromheen groter wordt.
  7. Bij een uitademing stel je je voor dat deze hartenergie via je lichaam door jouw hand naar je partner toegaat.
  8. Als je niks voelt betekent dat niet meteen iets negatiefs. Kijk er neutraal naar. Merk op wat je wel voelt.
  9. Wat je achteraf doet is compleet open. Je kunt meteen doorgaan met de dag, maar je kunt ook elkaar een knuffel/zoen geven of praten. Wat je doet maakt niet uit.

Laat me vooral weten wat jullie ervan vonden ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *