fbpx
Categorieën
Mindset Spiritualiteit

De kleuren van elk chakra en bijbehorende stenen

Officieel zijn chakra’s de zeven energetische punten in ons lichaam met een vaste plek. Je kunt ze echter ook anders bekijken. Zo kan elk chakra bijvoorbeeld staan voor een bepaald aspect van jezelf. Of je ziet het als zeven verschillende soorten energie in jezelf, zonder vaste plek. Alleen al het aandacht geven aan je chakra’s, kan ervoor zorgen dat ze in balans komen, waardoor jij je ook meer in balans voelt.

Wil je eenvoudig en snel alles leren over chakra’s wat je moet weten? Bekijk dan hier mijn chakragids.

Ieder chakra heeft een eigen kleur. De zeven chakra’s hebben de kleuren van de regenboog en er passen bepaalde edelstenen bij. Dit zijn de kleuren van de zeven energiecentra in je lichaam:

  1. Wortelchakra: Rood
  2. Sacraalchakra: Oranje
  3. Zonnevlechtchakra: Geel
  4. Hartchakra: Groen
  5. Keelchakra: Lichtblauw
  6. Derde oogchakra: Donkerblauw/paars
  7. Kruinchakra: Violet/wit

Wat betekenen chakrakleuren?

Deze verschillende kleuren hebben een link met de verschillende chakra’s in ons lichaam. Elk van deze kleuren weerspiegelt de frequentie of energie van het bijbehorende chakra. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis, die aansluit bij het chakra. Ze staan hieronder beschreven.

  • Rood symboliseert veiligheid, stabiliteit en aarden.
  • Oranje staat voor emoties, creativiteit en seksualiteit.
  • Geel symboliseert zelfverzekerdheid, doelgerichtheid, kracht en wil.
  • Groen is verbonden met liefde, geborgenheid en compassie.
  • Blauw symboliseert zelfexpressie, de waarheid en communicatie.
  • Donkerblauw/Paars staat voor intuïtie, verbeelding, inzicht en wijsheid.
  • Violet/Wit wordt geassocieerd met het universele, spiritualiteit en bewustzijn.

Helende stenen en chakrakleuren

Deze chakrakleuren staan dus voor bepaalde kwaliteiten en eigenschappen. Ze hebben allemaal een eigen lading of energie. Het zal je misschien niet verbazen, maar wanneer je op zoek bent naar een chakrasteen is het belangrijk om naar de kleur te kijken. In de meeste gevallen komt de kleur van de steen overeen met de kleur van het chakra. Hieronder zie je bij elk chakra twee bijbehorende stenen die vaak gebruikt worden.

  1. Wortelchakra: rode jaspis of robijn
  2. Sacraalchakra: carneool of oranje calciet
  3. Zonnevlechtchakra: gele honingcalciet of citrine
  4. Hartchakra: groene aventurijn of jade
  5. Keelchakra: aquamarijn of angeliet
  6. Derde oogchakra: lapis lazuli of donkerblauwe sodaliet
  7. Kruinchakra: paarse amethist of bergkristal

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn meerdere edelstenen die voor een bepaald chakra werken. Daarnaast kunnen sommige stenen ook voor meerdere chakra’s werken. De kleur van de steen hoeft ook niet per se overeen te komen met de kleur van een chakra. Zo zijn sommige stenen voor het 1e chakra niet alleen rood, maar ook zwart of bruin. Ook kan een roze rozenkwarts werken voor het 4e chakra, terwijl de kleur daarvan normaal gesproken groen is. Overigens is het zo dat naast de kleur ook je persoonlijke band met de edelsteen een rol speelt.

Er zijn speciale sieraden, zoals chakra armbanden die stenen in alle chakrakleuren bevatten, zodat je deze allemaal bij je kunt dragen. Wil je meer weten over de betekenis van elk chakra en bijbehorende affirmaties? Lees dan dit artikel.

Dit zijn geen wetenschappelijke feiten, maar het is een bepaalde vorm van geloven die je kan ondersteunen om bewuster te leven 🙂

Dit is een gesponsorde blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *