Home » Recepten » Selderijsap maken zonder slowjuicer

Selderijsap maken zonder slowjuicer

Selderijsap: de hype kan je haast niet ontgaan zijn. Sommigen zweren erbij dat elke ochtend een bos van deze groente omtoveren tot een sapje, je op alles vlakken gezonder maakt. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel en spiritueel. Echt bewijs voor deze trend is helaas nog niet gevonden. Selderij bestaat voor 95% procent uit water en is een groente, dus het is een typisch gevalletje ‘baat het niet, schaadt het niet’.

Voor veel recepten voor selderijsap die je online vindt, is een slowjuicer nodig. Dit is een apparaat dat al het sap uit fruit en groente perst. Heel handig, maar ook een groot, vaak duur apparaat. Zelf heb ik geen slowjuicer thuis en bedacht ik dus een manier om deze juice te maken zonder een slowjuicer. Het kost net wat meer moeite in de bereiding, maar scheelt daarentegen ook het schoonmaakwerk dat je bij een slowjuicer zou hebben. Overigens heb ik ook een gembershot recept zonder slowjuicer geschreven, voor wie geen genoeg van gezonde sapjes kan krijgen.

De smaak

Selderijsap drinken mensen met name voor de gezonde effecten en niet voor de smaak. Ik kan dus niet zeggen dat het een bepaald smakelijk sapje is. Door citroen of limoen toe te voegen, is het wel prima drinkbaar, maar het blijft een beetje suffig smaken. Wees hier dus op voorbereid!

Hieronder staat een digitale receptenkaart. Deze kun je direct gebruiken, maar ook bewaren voor later. Druk in de afbeelding op Pin om hem op te slaan op Pinterest of druk op Print om hem te printen en mee te nemen naar de supermarkt. 🙂

Selderijsap maken zonder slowjuicer

Course: DrinkenDifficulty: Makkelijk
Porties

1

Groot glas
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1/2 stronk selderij

  • Half glas water

  • Eventueel: citroensap of limoensap

De bereiding

  • Haal de stengels van de stronk af.
  • Was deze grondig onder de kraan.
  • Snijd de bovenkant en de onderkant van de stengels af.
  • Snijd de stengels in enkele stukken.
  • Doe deze stukken in de blender (ik gebruik deze keukenmachine en ben er heel tevreden mee) en voeg telkens wat scheutjes water toe totdat het geheel goed blendt.
  • Voeg ook eventueel wat citroensap of limoensap toe, voor meer smaak.
  • Verwijder de pulp door het geheel te zeven met een grote of kleine zeef. 
  • Gebruik je toch liever een echte slowjuicer? Dan is deze slowjuicer een goede en betaalbare om mee te beginnen!

    selderijshot

    Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je het product bestelt 🙂 

    Laat reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *