fbpx
Categorieën
Producten Reviews Voeding

Review: de vegan kaas van de Lidl

Wie dacht dat mijn liefde voor Lidl niet groter kon worden, heeft het mis. Een tijdje geleden kwam Lidl met een tijdelijk vegan assortiment. Blijkbaar sloeg dit tijdelijke assortiment goed aan, want ze hebben nu een aantal permanente plantaardige producten in de schappen. Ik heb natuurlijk alles meteen ingeslagen. Vandaag test ik de vegan kaas. Dit zijn er twee, namelijk plakken en geraspte kaas. Ik hou m’n hart vast, want tot nu toe zijn alleen de vegan kaasproducten van Simply V in de smaak gevallen. Vooral die van de Albert Heijn vielen me echt tegen. Hopelijk heeft Lidl er wat van gemaakt!

Kaas plakken

Op de verpakking zag ik dat de kaas weer gemaakt is op basis van kokos. In veganistische kaas vergelijken met normale kaas, was de kokossmaak juist waar ik op afknapte. Ik was bang dat het in dit geval weer een gekke bijsmaak zou geven, maar dat viel heel erg mee. Ik zou niet zeggen dat de smaak één op één met kaas te vergelijken is, maar het komt best in de buurt. Het is nu niet zo dat ik de behoefte heb om in een keer het hele pak weg te snaaien. Daarvoor mis ik toch wat smaak.

De smaak is dus wat minder dan gewone kaas, maar daar valt wat aan te doen. Ik eet de plakken kaas nu meerdere keren per week met wat komkommer, peper en zout op een broodje. Zo is het oprecht lekker!

Daarnaast heb ik ook even getest hoe het is als je er een tosti van maakt. De kaas smelt goed, maar eigenlijk iets te goed. Ik denk dat dit door de kokos komt, wat de neiging heeft snel te smelten. Het lijkt meer op een broodje kaassaus, dan een tosti. Het is met een beetje chilisaus qua smaak prima voor af en toe, maar ik heb niet de behoefte om het veel vaker te eten.

Een pak van 200 gram met 8 plakken kost €1,89

Geraspte kaas

Voor de geraspte kaas geldt eigenlijk hetzelfde. De smaak is iets minder dan gewone kaas, maar het komt zeker in de buurt. In gerechten is het handig dat de kaas zo goed smelt. Ook smelt de kaas weer net iets té goed, waardoor het wat neiging heeft naar ‘olie-achtig’, in plaats van die typische gesmolten kaas structuur.

De rasp is wel echt een toevoeging, want het maakt een risotto of pasta wat romiger, dan wanneer er geen kaas of kaasvervanger doorheen zit. Ook deze blijf ik dus gebruiken bij het maken van pasta’s of risotto’s!

Een pak van 200 gram kost €1,69

Samengevat

De vegan kaas van de Lidl verslaat zeker Wilmersburger en al helemaal Albert Heijn. De kaas heeft de structuur van kaas, smelt goed en heeft een prima smaak. De smaak is wel aan de saaie kant, waardoor het toevoegen van zout en peper wat mij betreft geen gemis is. Hierdoor kan de veganistische kaas van Lidl niet tippen aan de plantaardige kaasproducten van Simply V. Ik heb deze een keer opgestuurd gekregen, alleen zie nu dat ze helaas in Nederland niet te krijgen zijn. Jammer!

5 reacties op “Review: de vegan kaas van de Lidl”

Voor mij kan de Lidl niet stuk. Ze krijgen steeds meer biologische producten. En daarnaast dus steeds meer vegan producten. Nu ben ik zelf niet vegan maar ik kies er wel voor om minder vlees te eten en meer vegan keuzes te maken. Ook ik heb de kaas getest, ik eet ook nog gewone kaas en mijn voorkeur gaat uit naar een wat oudere kaas maar ik was aangenaam verrast door de vegan kaas van de Lidl. Ik ken Simply V niet maar naar aanleiding van je blog maar een googletje aan gewaagd en goed nieuws, ze verkopen het bij de Jumbo. Ik zal deze ook zeker gaan proberen.
Let wel op met dat snufje zout, voor mijn gevoel was de kaas al aardig zout. Maar een snufje paprika, uienpoeder, kerrie of selderij doet ook al een hoop voor de smaak.

Meen je echt dat de vegan kaas van de Lidl lekker is? Ik heb de geraspte versie gekocht en heb zelden zoiets smerigs geproefd. Een hapje en de rest meteen de vuilnisbak in.

Nee, lekker is het niet. Het ziet er uit als kaas maar is het helemaal niet. De plakken kleven aan elkaar en zijn bijna niet te scheiden. Het smaakt waterig en vettig. Met kruiden en zout is er enige smaak aan te brengen. Maar waarom zou je dit kopen? Eiwit ontbreekt bijna en ook kalk.
Ik was nieuwsgierig en wilde het proberen, maar nee de plank is volkomen misgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *