Vandaag een receptje waar ik persoonlijk heel blij mee ben. Tijdens het maken van hapjes was ik wat saus en kruiden door elkaar gooien, in de hoop dat er iets leuks uit kwam. Altijd knoflooksaus is ook maar zo saai, vond ik. Ineens kwam dit oranje sausje tevoorschijn en sindsdien maak ik het bij elke gelegenheid. Supersnel om te maken en er zijn niet veel ingrediënten voor nodig.

Dit keer heb ik de saus samen met wat zoete aardappel ovenfriet gemaakt. Deze frietjes kun je in een zak kopen bij verschillende supermarkten, scheelt een hoop moeite. Deze curry dipsaus is ook erg lekker bij normale friet, op brood en als dip bij vlees(vervangers).
WAT HEB JE NODIG VOOR EEN BAKJE?
- 6 eetlepels (plantaardige) mayonaise of yogonaise
- 3 eetlepels ketchup
- 3 theelepels hot curry poeder*
* ‘Hot’ klinkt alsof het een spicy saus wordt, maar dat is het helemaal niet.
DE BEREIDING
- Voeg eerst de mayonaise en de ketchup bij elkaar en meng dit.
- Voeg vervolgens de currypoeder toe en meng dit erbij.
- Wanneer je meer wil maken, voeg je dezelfde ingrediënten in dezelfde verhouding nog een keer toe.
- Klaar!

