fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Review: voedingsschema’s en recepten van Fitchef

De afgelopen maand heb ik het abonnement van Fitchef getest. Dit is een online omgeving die helemaal in het teken staat van jouw voeding. In dit artikel vertel ik hoe Fitchef werkt, wat ik ervan vond en laat ik twee voorbeeldrecepten zien. Dit is een samenwerking waarbij ik het abonnement heb mogen testen en waarbij ik een bijdrage ontvang als jij je aanmeldt 🙂 Dat neemt niet weg dat ik heel enthousiast ben over dit bedrijf. Vandaar dat ik er een uitgebreid artikel aan wijdt!

Hoe werkt het?

Het begint met een paar vragen die je invult. Dit zijn:

  • Wil je afvallen, op gewicht blijven of aankomen?
  • Wat is je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht?
  • Hoeveel beweeg je en is dit cardio of krachttraining?
  • Heb je intoleranties? Wat wil je niet eten? Bijvoorbeeld vlees.

Vervolgens krijg je gratis je calorie-, eiwit-, koolhydraat- en vetbehoefte opgestuurd. Ook krijg je toegang tot alle recepten. Neem je een abonnement? Dan krijg je ook het volgende:

  • De optie om dieetvoorkeuren op te geven
  • Weekmenu’s op basis van jouw behoeften
  • De mogelijkheid om je behoeften aan te passen
  • De mogelijkheid om je doelstelling te wijzigen
  • Een wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu

Wat vind ik ervan?

Om te beginnen vind ik het fijn dat er genoeg plantaardige recepten zijn. Ze hebben hier echt bij stilgestaan en dat voelt fijn. De recepten zijn gemakkelijk en je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig. Vaak had ik de ingrediënten die ik nodig had, al in huis. Het abonnement, waarbij je telkens nieuwe weekmenu’s krijgt is ook echt een aanrader. Zoals ik al zei, het zijn geen gekke recepten, maar normale, gezonde recepten die volgens mij iedereen kan maken. De wekelijkse boodschappenlijst maakt het allemaal nog gemakkelijker, want nu hoef je niet alle recepten af te gaan en stuk voor stuk te kijken wat je nodig hebt. Dit concept is echt ideaal voor mensen die geen zin of tijd hebben om steeds maar na te denken over nieuwe recepten en boodschappen. Dit wordt allemaal voor je gedaan.

Begin zelf ook

Twee voorbeeldrecepten

Dit zijn de kikkererwtenscramble en de tomatensoep. De scrambled kikkererwten zijn natuurlijk niet te vergelijken met ei, maar het was wel een heel lekker beleg voor op brood. Smaakvol, maar ook met een goede bite. Daarnaast zitten kikkererwten vol eiwitten en vezels, wat weer heel gezond is. De soep was een lekkere soep voor vooraf. Het verbaasde me dat je met zo weinig ingrediënten zo’n prima soep kan maken. Ideaal als voorafje. Bekijk de foto’s hieronder voor het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *