Het is je misschien opgevallen dat ik in mijn recepten regelmatig pakjes en zakjes gebruik. Ik weet dat ze meer suiker en zout bevatten dan wanneer je vers kookt, maar het is zo lekker makkelijk en snel, dat ik er toch vaak voor kies. Als je een pakje of zakje gebruikt, is je maaltijd trouwens niet per definitie ‘ongezond’, maar goed, het kan gezonder.
Daarom besloot ik om maar eens een curry ‘from scratch’ te maken. De lijst met ingrediënten is wat langer, maar het is totaal niet ingewikkeld en het is de moeite zeker waard. Sindsdien is het een favoriet.
Deze vegetarische rode curry is geïnspireerd op dit recept van de Allerhande. Hij lijkt er inmiddels totaal niet meer op, maar zonder had ik het niet gekund.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 140 gram basmatirijst
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 paprika
- Halve aubergine
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 0,5 stengel citroengras OF 0,5 theelepel citroengraspoeder
- 1 cm gember
- 1 teen knoflook
- 1 tl kristalsuiker
- 1 el sojasaus
- 0,5 el komijnpoeder
- 1/2 el olijfolie
- 1/4 groentebouillonblokje
- 125 milliliter water
- 200 gram vegetarische kip (als je deze 100% plantaardig neemt, is de maaltijd vegan)
- Kipkruiden
Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig
Kooktijd: 30-40 minuten
De bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes.
- Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de rest in kleine stukken (of gebruik citroengraspoeder).
- Doe de rode peper, citroengras(poeder), sjalot, gember, knoflook, kristalsuiker, sojasaus, komijnpoeder en olie in de keukenmachine voor twee minuten totdat het een dikke pasta is.
- Fruit de currypasta 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig om.
- Voeg ook het water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe.
- Kook dit voor 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd de paprika en aubergine in kleine stukjes.
- Voeg dit aan de pan toe en bak voor 10-15 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.
- Bak intussen de vegetarische kip met wat kipkruiden.
- Serveer de curry en vegetarische kip met rijst.
