fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Hoofdgerecht Recepten

Risotto met spinazie en tuinerwten

In vervolg op de risotto met paprika en rucola en risotto met spinazie en tomaat is er eindelijk weer een nieuwe! Meestal als ik alleen eet, eet ik risotto. De groenen die daar ingaan verschillen en soms verander ik wat aan de basis. Tot nu toe is dit mijn favoriete risotto, ondanks dat spinazie en tuinerwten best wel saai klinkt, maar de smaken passen heel goed bij elkaar.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram risottorijst
  • 8 blokjes bevroren spinazie
  • 200 gram bevroren tuinerwten
  • 2 groenteschijven
  • 1 groenteboullionblokje
  • Scheut olijfolie
  • Theelepel kipkruiden
  • Snuf peper
  • 1 teen knoflook

De bereiding

  1. Kook een liter water in de waterkoker.
  2. Doe het bouillonblokje bij het kokende water en meng het.
  3. Neem een koekenpan of wokpan en doe hier wat olijfolie in.
  4. Zet het vuur aan.
  5. Pers en teentje knoflook en bak dit kort in de pan.
  6. Weeg de risotto af en doe dit bij de olijfolie en knoflook in de pan.
  7. Wacht tot de risotto glazig / doorzichtig wordt.
  8. Giet daarna steeds ongeveer 150 liter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet.
  9. Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de groenten erbij.
  10. Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar, zodat de groenten ontdooien en opwarmen.
  11. Doe daarna de kipkruiden en peper erbij naar smaak.
  12. Bak de vleesvervangers in een aparte pan en voeg deze aan het einde toe.

En dat was het al! Het duurt natuurlijk even voordat de risotto al het water heeft opgenomen, maar verder is het geen ingewikkeld recept.

Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *