Vandaag is het koningsdag en daar hoort natuurlijk de kleur oranje bij. Helaas is het dit jaar allemaal een beetje anders. Waar we vorig jaar nog met honderden mensen in een kluitje stonden te dansen, moeten we er dit jaar thuis wat van maken. Ik doe zelf eigenlijk niks, maar dit oranje sapje past wel heel goed bij de gelegenheid.

Wat heb je nodig voor één groot glas?
- 1 banaan
- 80 gram bevroren mango
- 3 kleine wortels (= 45 gram)
- Paar blokjes gember (zie onderstaande foto)
- Blokje kurkuma (zie onderstaande foto)
- Scheut citroensap
- 200 ml water
De bereiding
Snijd de banaan in kleine stukjes. Schil de gember en kurkuma en snijd hier de kleine blokjes vanaf. Doe dit, en de rest, in de blender en mixen maar!
Ik gebruik bevroren mango voor dit recept. Bevroren is namelijk een stuk goedkoper dan de verse variant en je kunt het lang bewaren in de vriezer. Wil je een wat dunnere substantie? Voeg dan wat meer water toe.
Check hier ook het gele sap van vorige week!