Wie zegt dat veganistisch eten altijd gezonde couscoussalades en broodjes hummus betekent? Oké eigenlijk vaak wel, maar het kan ook anders. Soms heb je even zin in een vette hap met een hoop knoflook en dat is gelukkig geen probleem meer als je voor plantaardig wil gaan. Daarom heb ik vandaag een recept voor een vegan pitabroodje met een oosterse schijf, avocado, wat groenten en knoflooksaus.
Zo ongezond is het trouwens niet hoor. Er zitten best wat groenten in verwerkt en het is natuurlijk helemaal plantaardig. Maar calorierijk is het wel (wat helemaal niet erg hoeft te zijn).


Wat heb je nodig voor twee broodjes?
- 2 grote pitabroodjes
- 1 oosterse schijf
- 150 gram komkommer
- 60 gram (bevroren) avocado
- 1 grote wortel
Voor de knoflooksaus gebruik ik snelle en makkelijke recept: vegan knoflookmayonaise met drie ingrediënten. Hiervoor heb je plantaardige mayonaise, citroensap en knoflook nodig. Zie het recept voor de precieze hoeveelheden en de uitleg van hoe je het maakt.
De bereiding
- Warm de pitabroodjes op volgens de verpakking.
- Bak de oosterse schijf in een pan.
- Snijd de avocado en komkommer in kleine stukken en rasp de wortel.
- Maak de knoflookmayonaise volgens het bovenstaande recept.
- Snijd de oosterse schijf in kleine stukken.
- Snijd de pitabroodjes open en voeg hier de oosterse schijf, avocado wortel, komkommer en knoflookmayonaise aan toe.
- Eet smakelijk!


9 reacties op “Vegan pitabroodje met oosterse schijf en avocado”
het ziet er heerlijk uit 😀
Ziet er echt heel lekker uit! Heb zelf een keer falafel gemaakt, lijkt me ook lekker in deze combinatie met wortel en andere groenten. Ga hem opslaan!
Dit ziet er lekker uit! En een keer zonder kikkererwten enzo, want die lust ik dus echt niet!!
Oeh lekker hoor! Dit gaat op mijn weekmenu.
Ondanks dat ik gewoon vlees eet ziet dit er echt heerlijk uit. Krijg er honger van!
Dat ziet er heerlijk uit! Lekker recept en niet moeilijk.
Het ziet er erg lekker uit. Dit lijkt me de moeite waard als lunchgerecht.
oe, ziet er lekker uit. En makkelijk te maken volgens mij
Ik doe mee met de ramadan dus alle tips/inspiratie is nu meer dan welkom. Heerlijk!