fbpx
Categorieën
Lifestyle Verzorging

Review: de haarproducten van Hairlust

Onlangs maakte ik kennis met de producten van Hairlust. Dit is een Deens merk dat opgericht is door Sofie en Rasmus. Zijn hadden al rond hun twintigste last van haaruitval en dun haar. Ze schaamden zich hiervoor en er lag ook best een taboe op. Dit hebben ze doorbroken door Hairlust te starten.

De producten van Hairlust zijn biologisch, vegan en cruelty free. Ook zijn er alleen natuurlijke ingrediënten voor de producten gebruikt.

Je hoeft trouwens niet per se uitvallend of dun haar te hebben om deze producten te gebruiken. Ze werken ook voor het krijgen van gezonder en dikker haar.

Vroeger dacht ik dat het een fabeltje was om je haar te kunnen veranderen door middel van producten. Ik gebruikte altijd shampoo en conditioner en dat was het. Door de jaren heen merkte ik dat haar sowieso veel zachter werd door maskers en oliën. Daarna heb ik ondervonden dat je haar stijlen of föhnen zonder haarbescherming echt géén goed idee is. Ook van supplementen heb ik bij anderen gezien dat ze echt werken. Vooral biotine schijnt het echte huid-haar-nagel supplement te zijn. Deze vitamine (B8) heeft Hairlust ook in al hun producten zitten.

Daarnaast voegen ze vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen toe aan de voedingssupplementen en verzorgingsproducten. Zo wordt je haar niet alleen van binnen, maar ook van buiten verzorgd. De producten bevatten geen parabenen en ftalaten.

Op de website van Hairlust staan handleidingen met hoe je de potjes en verpakkingen kunt hergebruiken. Dat vind ik echt een hele leuke en goede toevoeging aan het duurzame idee.

Mijn ervaring

Ik heb de Hair Growth & Protection Mask Set en de Hair Strengthening & Protection Oil getest. Ik heb op zich geen last van haaruitval of dun haar. Ik denk ook dat je na een hele lange periode pas kan zeggen dat het echt iets verandert aan de structuur van je haar.

De Detangle Wet Brush vond ik handig, omdat ik eigenlijk altijd m’n haar kam met een normale borstel, ook als het nat is. Dit schijnt helemaal niet zo goed te zijn dus ik ben blij dat ik nu deze borstel heb. Hij kamt goed door en is dus te gebruiken op nat haar.

Het haarmasker maakte m’n haar echt superzacht. Hij heeft een zoete geur, waar ik wel van hou. Ook was ik verbaasd door wat een flinke verpakking het is. Daar kan je wel een tijdje mee door!

De olie vond ik wat apart, want de geur deed me heel erg denken aan zure matten. Ik moet zeggen dat ik dat geen probleem vind, want ik ben gek op zure matten. Wel moet je bij deze olie even opletten dat je er niet te veel van in je haar doet. Dit had ik een keer gedaan en dat bleef je zien, ook bij het opdrogen van het haar. Een paar druppels is echt genoeg.

De verpakking is vrolijk en schattig en de producten maken m’n haar zacht, maar niet zwaar. Ik ben blij en ga ze voorlopig nog even blijven gebruiken.

Bekijk ook: hoe mijn haar van superstijl naar haar met slag ging

Dit artikel bevat gekregen producten en affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *