fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Review: de vegetarische ovenbitterballen en kroketten van de Lidl

Zoals gewoonlijk liep ik door de Lidl en ik keek even bij het vriesvak. Ik koop zelf vaak bevroren groenten en fruit en daar was ik naar op zoek. Totdat ik deze groene doosjes met vegetarische ovenbitterballen en kroketten zag staan. M’n hart maakte even een klein sprongetje. Betaalbare vega bitterballen was het enige wat ik nog zo miste in dit vleesloze wereldje. Als iemand zich afvraagt of dit gesponsord of gekregen is: nee (helaas niet!) Ik ben gewoon vaak fan van de producten van de Lidl.

Voor deze blog hebben mijn vriend en ik de kroket en de bitterbal getest. Ik eet geen vlees, hij wel zo nu en dan. Dit vind ik wel een toevoeging, omdat ik de smaak van echte bitterballen en kroketten niet meer zo goed ken. Ik vind het al snel ‘echt lijken’. Hij zal wat kritischer zijn.

Mijn review

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind ze allebei echt top. Voor het verschil in smaak zou ik ze niet allebei nemen, want dat verschil is niet zo groot. Bij de eerste keer proeven, at ik steeds om de beurt van allebei een hapje, maar voor mij waren ze hetzelfde vanbinnen. Dit is niet erg, want tussen een echte bitterbal en kroket zit volgens mij ook niet zo’n groot verschil. Dat gaat ook vooral om de vorm. Een kroket kan bijvoorbeeld goed op een broodje, terwijl een bitterbal beter tussen de borrelhapjes ligt.

De ragout aan de binnenkant is voor mij niet van vlees te onderscheiden. Er zitten zelfs van de kleine stukjes in. Het is goed gekruid en het verveelt niet. De buitenkant is lekker knapperig, wat voor een ovenbitterbal best knap is. Of je ze in de frituur kunt gooien, weet ik eigenlijk niet. Het lijkt me wel, toch? Dan zijn ze nog iets knapperiger, maar dat is dus niet per se nodig.

Ik vind dit de meest waardevolle vegetarische toevoeging aan het assortiment van de Lidl. Ze hebben hier bij mij echt 100 punten mee gescoord.

Ze zijn trouwens niet vegan. Dat is dan wel weer een klein nadeel.

Zijn review

En dan nu zijn review, en dat is eigenlijk wel spannend. Gaan mensen die normaal vlees eten hier ook enthousiast over zijn? Als ik zijn mening even mag generaliseren, is dit wel zo. Hij was heel blij verrast en proefde geen duidelijk verschil met vlees. Voortaan zou hij ook deze willen nemen, in plaats van gewone bitterballen en kroketten.

Voor vegetarische ovenbitterballen zijn ze niet eens zo duur. Beiden zijn €2,30 voor 16 bitterballen of 4 kroketten.

Bekijk hier ook mijn review van de vegetarische ovenbitterballen van Kwekkeboom!

10 reacties op “Review: de vegetarische ovenbitterballen en kroketten van de Lidl”

Heerlijk dat je ze gevonden hebt, ik kan me best voorstellen dat dit zo een product is wat je kan missen als je geen vlees eet, een beetje comfort food, waar je af en toe gewoon trek in kan hebben.

ZE ZIJN LEKKER GOED ALTERNATIEF LIDL GA ZO DOOR ALS IK VEGA LEKKER BEGIN TE VINDEN DAN IS ER WEL IETS GEBEURD TOT NU TOE VOND IK AL DIE ALTERNATIEVE NIET LEKKER!

Ze zijn echt heel lekker en krokant uit de airfryer. Lidl dank je wel. Als al jaren vegetariër, zijn dat van die dingen die je wel eens mist. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust dat zoveel vlees eten niet gezond kan zijn. Niet dat ik iemand iets verbiedt hoor, maar als je eens wat vaker zonder vlees wil, is dit een prima alternatief

Per ongeluk kocht ik vegetarische kroketten bij Lidl. We hadden het niet eens in de gaten. Super van smaak en beter dan de Kwekkeboom kroket. Allebei in de oven gemaakt. Wij gaan alleen voor de kroket van Lidl, groene verpakking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *