fbpx
Categorieën
Lifestyle Verzorging

Review: Catrice Dewy-Ful Lips

Hi! Vandaag iets wat ik niet zo vaak doe, namelijk: een blog over een beautyproduct. ‘Wat heeft dit met groener leven te maken?’, zal je misschien denken, maar dit product is wel degelijk groen. Het is namelijk helemaal veganistisch, en dat zijn niet alle cosmeticaproducten.

Ik moet toegeven dat ik tot nu toe nooit bij cosmetica checkte of ze diervriendelijk en veganistisch waren. Tegenwoordig staan er steeds meer groene bordjes met ‘vegan’ naast make-up en verzorgingsproducten. Dat maakt het extra makkelijk om voor deze optie te gaan. Als ik kan kiezen, maak ik steeds vaker deze keuze.

Wanneer is cosmetica vegan?

  • Als het geen dierlijke ingrediënten bevat;
  • Als het product of ingrediënt niet getest is op dieren;
  • Als er geen dieren zijn gebruikt bij het vervaardigen of distribueren van het product.*

* Bron: NVV

De kleuren

Zoals je hierboven ziet zijn de kleuren best verschillend van elkaar. Het zijn vooral roze tinten, die uiteenlopen van felroze tot haast doorzichtig. Ik heb de kleur 030 en 040 getest. Het resultaat zie je op de onderstaande foto’s. Deze foto’s zijn zo min mogelijk bewerkt, om een realistisch beeld te geven.

040 DEW You Care

Deze kleur zou ik omschrijven als oudroze. Volgens mij echt zo’n kleur die iedereen kan hebben. Eenmaal aangebracht lijkt het net een doorzichtige lipgloss, maar dat kan ook komen omdat ik van mezelf best donkere lippen heb. Het zou kunnen dat je bij iemand met lichtere lippen meer verschil ziet. Hij plakt niet te veel, maar is ook niet binnen no-time weg. Het glansje vind ik echt mooi. Top!

030 Dr. DEWlittle

Op de foto van m’n hand zie je niet dat dit zo’n donkere kleur is, maar dat is het eigenlijk wel. Het is de meest felle kleur van het stel. De kleur is niet echt roze, maar ook niet rood. Het zit er een beetje tussenin. Het is wel een kleurtje waar je van moet houden, maar ik doe dat zeker. Bij deze gloss vond ik het iets moeilijker om de kleur goed egaal te verspreiden, maar uiteindelijk is het prima gelukt. Ook deze ga ik vaker gebruiken!

Conclusie

Om te beginnen vind ik het top dat Catrice de moeite doet om steeds meer veganistische producten te maken. De kleuren zijn mooi en verschillen genoeg van elkaar. Wel mis ik stiekem nog wat rode kleuren. Het is gemakkelijk aan te brengen en blijft een tijdje zitten. Natuurlijk is het niet top van de top, maar de lipsticks zijn dan ook maar €4,00 per stuk.

Als ik een minpunt moet noemen, dan zijn het wel de namen van de kleuren. Het zijn allemaal uitspraken in het Engels, waarbij ‘do’ is vervangen door ‘dew’. Ergens snap ik het wel, maar ik vind het niet heel lekker klinken.

8 reacties op “Review: Catrice Dewy-Ful Lips”

Ik ben dol op CTRICE, ook juist omdat het vegan is. Ik vind de eerste kleur de 040 erg mooi en zou ik zo dragen, ik snap die namen vaak ook niet zo erg, ze doen me tenminste niet snel iets eerder kopen.

Ik vind het echt super dat steeds meer merken vegan zijn. Wat een onzin dat iets op een dier gestest moet zijn of dat make-up uberhaupt iets met dieren te maken moet hebben. Dus yay voor Catrice voor dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *