fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Reviews Snacks Voeding

Review: de Vega Ovenbitterballen van Kwekkeboom

Onlangs heeft Kwekkeboom vegetarische bitterballen gelanceerd die een vaste plek binnen het assortiment krijgen. Ik was vroeger gek op bitterballen, maar had nog niet echt een goede vervanger gevonden. Toen ik deze bemachtigd had, ben ik ze meteen met een paar mensen om me heen gaan testen. Daarom heb ik een review van mijzelf + twee andere personen.

Disclaimer: ik heb de bitterballen van Kwekkeboom gekregen, maar ik heb er zelf voor gekozen om, naast Instagram, er een blog over te schrijven. De review is dus 100% eerlijk!

De looks

Laten we eerst even naar het uiterlijk kijken. Wat mij betreft zien ze er vrijwel hetzelfde uit als normale bitterballen. Ook voelen ze hetzelfde aan, voor en na het bakken. Aan de binnenkant zie je ook niet zoveel verschil. Wel is het meer één geheel aan de binnenkant. In vleesbitterballen zitten volgens mij wat grotere stukjes.

De smaak

Ik vind ze zelf een volwaardige vervanger van de normale bitterbal. Misschien proeft het iets minder ‘vlezig’, maar het had net zo goed wel vlees kunnen bevatten. De smaak is kruidig en totaal niet saai. Ook is de bite vergelijkbaar. Misschien komt het omdat het ovenbitterballen zijn, maar de buitenkant had krokanter gekund. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als je deze bitterbal zou frituren. Toch stoor ik me hier niet echt aan: het is krokant genoeg.

Reviews van anderen

Persoon 1 vind de bitterbal echt heel lekker. Qua smaak goed gekruid en smaakt niet ‘typisch vegetarisch’. Wel ontbreekt er een stukje feeling: een echte bitterbal is wat vleziger. Hij vind dat de buitenkant wél krokant genoeg is. In ieder geval net zo krokant als een ovenbitterbal met vlees. De smaak van de vega bitterbal is niet identiek, maar het had net zo goed vlees kunnen bevatten.

Persoon 2 vind de binnenkant net zoals echt. De buitenste laag is iets minder krokant, maar over het algemeen is het een fantastische vervanger voor de vleesvariant. Zij is ook vegetariër en haar cheatgerecht was stiekem ook bitterballen. Die zijn nu niet meer nodig!

Deze blog bevat gekregen producten

Één reactie op “Review: de Vega Ovenbitterballen van Kwekkeboom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *