Kikkererwten kennen we allemaal van hummus. Maar wist je dat je er ook een lekker en gezond tussendoortje mee kan maken? Natuurlijk kun je er allemaal spannende kruiden bij doen en ik zal ook benoemen welke, maar hieronder staat het basisrecept beschreven. Dit is wat je minimaal nodig hebt om het tussendoortje te maken. Lees maar mee!

Wat heb je nodig?
- Blik of pot kikkererwten (200 gram per persoon)
- Peper en zout naar smaak
Andere kruiden om toe te voegen
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Tijm
- Komijn
- Cayennepeper
- Chilipeper
- Italiaanse kruiden
- Ras el hanout
- Cajunkruiden
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de kikkererwten op en plaat en bestrooi ze met zout en peper of andere kruiden
- Doe dit in de oven voor 25 minuten.
- Eet smakelijk!

9 reacties op “Basisrecept: geroosterde kikkererwten uit de oven”
Wat, zo simpel? Nou dat moet ik ook eens gaan testen. Want dat kan, zelfs voor een niet keukenprinses als ik, niet misgaan haha.
Wat apart, mar wat lijkt het me lekker, nooit over nagedacht. Ik ken het ook voor in de hummus, maar een gezond tussendoortje zoek ik altijd, dus bedankt voor de tip!
Hier ook enkel voor hummus in de keuken…
Bedankt voor de tip!
Dat ziet er heerlijk uit. Ik krijg trek.
wat makkelijk. dat ga ik ook eens proberen,. lijkt me lekker
Geroosterde kikkererwten? Ik moet toegeven dat ik het nooit heb gehad en dat het een beetje lijkt op maïs. Niet? Met alle kruiden erbij moet het echt geen probleem zijn.
Ik vind het niet heel erg op mais lijken. Meer een beetje boon-achtig!
Wat heerlijk makkelijk en toch lekker
Ohh dat maak ik zelf ook geregeld, een toppertje!