Tofu bereiden is best lastig. Het heeft van zichzelf namelijk niet echt smaak. Lang dacht ik dan ook dat het me nooit zo lukken om tofu zelf op een goede manier klaar te maken. Na wat uitzoeken en proberen is het me toch gelukt. Ook leek het me leuk om marinades te maken met ingrediënten uit een specifiek Aziatisch land. Deze marinade is gemaakt van producten die met name in India veel gebruikt worden.

Wat heb je nodig voor één portie?
- 130 gram tofu
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Halve teen knoflook
- 1 theelepel vers gesneden gember (blokjes van 0,5 x 0,5 centimeter)
- Snufje chilipoeder
- 8 theelepels water
De bereiding
- Snijd de tofu in blokken zoals op de foto hieronder (= 1 cm dik bij 2 cm lang bij 2 cm breed).
- Rol de tofu in een aantal lagen keukenpapier, zodat het vocht opgenomen wordt en laat dit 15 minuten zo staan.
- Haal een half teentje knoflook door de knoflookpers of snijd het in zo klein mogelijke stukjes.
- Snijd een stuk gember in blokjes van 0,5 x 0,5 centimeter en gebruik hiervan één eetlepel.
- Doe de gember en de knoflook in een klein kommetje.
- Voeg ook de rest van de ingrediënten hieraan toe. Dit wordt de marinade.
- Meng en laat de marinade zo 10 minuten staan.
- Haal de gemberstukken uit de marinade.
- Verspreid nu de marinade over een klein bord.
- Leg hierop de tofu en laat dit 15 minuten intrekken.
- Draai de tofu om en laat normaals 15 minuten intrekken.
- Bak nu de tofu op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Draai tussendoor om.

Zoals je op de foto hieronder ziet, gaat de tofu goed samen met couscous (wat eigenlijk helemaal niet Aziatisch is). In deze couscous zit komkommer, zongedroogde tomaat en peper. Vooral de zongedroogde tomaat gaat erg goed samen met de tofu, door de zoute smaak. Eet smakelijk!

13 reacties op “Indiase marinade voor tofu”
ik maak dit ook wel eens maar dan met tempeh want ik en tofu gaan gewoon echt niet samen haahah
Ik laat dit gerecht over aan de toppers in de keuken. Ik vind het gewoon niet smaken. Met veel saus en een klein stukje is het te doen. Maar het is niet aan mij besteed (nog niet iig)
Snap ik hoor! Het heeft ook wel een aparte smaak
Ik ben heel benieuwd hoe dit nou smaakt. Dankjewel voor het recept!
Het ziet er zo lekker uit. Ik krijg trek.
Hm, klinkt echt heerlijk! Tofu is echt mijn ding =D Dankjewel voor deze tip!
wat goed om te lezen, voor mij heeft tofu ook altijd een beetje het idee smaakloos te zijn, maar jij maakt er iets heel erg lekkers van. En prima combinatie zo.
Zonder marinade is het ook echt smakeloos ja.! Maar gelukkig neemt het snel smaak op.
Wauw, dat ziet er echt overheerlijk uit zeg! Het water loopt ervan in mijn mond!
Liefs,
Elles
Oeh dat ziet er toch lekker uit! Ik ben heel benieuwd naar hoe het smaakt, want daarvan kan ik me eigenlijk niet iets bij voorstellen. Welk ingrediënt vind jij het lekkerst?
Die kerrie maakt het heel goed!
Klinkt goed om de tofu zo eerst te marineren. Ook met couscous lijkt het mij erg lekker
Ik heb deze tofu verwerkt in een vegan palak paneer. Maar ik heb 4 theelepeltjes water vervangen door 4 theelepeltjes oranjebloesemwater. Smaakte echt verrukkelijk!!!!!