Bij borrelhapjes denk je al snel aan worstenbroodjes, garnalensalade en hamrolletjes. Toch is het niet zo moeilijk om wat leuke vega varianten te maken. Je hebt er alleen even wat inspiratie voor nodig. Hier zijn alvast vijf verschillende vegetarische borrelhapjes om mee te beginnen!

Slabakjes
We beginnen met degene die er het meest vrolijk uitziet. Het zijn de slabakjes die rechtsonder op de foto staan. Hoe je ze maakt is eigenlijk heel gemakkelijk.
Ingrediënten
- Krop sla
- Hummus
- Kruidenkaas
- Komkommer
- Zongedroogde tomaat
- Geraspte wortel
De bereiding
- Snijd een stuk komkommer en een paar zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- Breek een blad van de krop af dat geschikt is als een bakje
- Beleg deze als een boterham met hummus of kruidenkaas
- Beleg dit met 2 of 3 toppings: komkommer, zongedroogde tomaat of wortel
- Natuurlijk kun je ook zelf creatief aan de slag. Toppings zoals tomaat, kaas, gebakken courgette of champignon mogen natuurlijk ook!
Loempia’s
Hier gebruikte ik het recept van Chickslovefood. Het is een loempia van filodeeg met groenten en sojasaus erin. Dit recept heeft weinig ingrediënten en het is snel te maken. Ik vond hem top!
Wraps
Over vegetarische wraphapjes heb ik zelf een blog geschreven. Ook zit er een video bij die extra uitleg geeft. Bekijk de blog hier.
Ovenfriet met saus
Wil je wel friet, alleen vind je het te ongezond? Of heb je geen frituurpan (zoals ik)? Dan zijn ovenfrietjes de ideale oplossing. Qua smaak zijn ze goed vergelijkbaar met echte friet, alleen het scheelt een hoop gedoe. Het enige wat je hoeft te doen, is ze in de oven schuiven.
Stokbrood met dip
Bij een borrel kan natuurlijk niet het brood ontbreken. Zelf vind ik het leuk om er verschillende smeersels bij te doen. Zo heb ik vaak hummus, kruidenboter en tapenade. Waar ik trouwens net achter kwam is dat in tapende vaak ansjovis zit. Let hier dus op als je 100% vegetarisch wil eten!