Een romige pasta met champignon. Dat klinkt ingewikkeld en prijzig. Maar wist je dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn? Voor een prima prijsje heb je een heerlijke champignonpasta op tafel staan, en nog snel ook. Zie het recept hieronder, inclusief prijsbepaling.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 160 gram ongekookte pasta
- 200 gram champignons
- 125 milliliter (plantaardige) kookroom
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Eventueel: 1 teen knoflook OF 0,5 theelepel knoflookpoeder
Plantaardige variant?
Deze pasta is gemakkelijk veganistisch te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een plantaardige pasta en kookroom gebruiken. Ik gebruikte de AH soja keuken. Net zo lekker! Ook is er een plantaardige tagliatelle te vinden, bijvoorbeeld die van De Cecco.

De bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Bak de champignons met de olijfolie in een koekenpan of wokpan. TIP: bestrooi de champignons met wat knoflookpoeder, of gebruik verse knoflook. Dit geeft ze een extra lekkere smaak.
- Voeg de kookroom toe aan de champignons en warm dit op. Roer tegelijkertijd door.
- Voeg de gekookte pasta en de champignonsaus bij elkaar.
- Voeg de rucola toe en schep dit erdoorheen.
- Voeg peper toe naar smaak.
- Serveer en eet smakelijk!
Prijsbepaling
Voor twee personen kosten de goedkoopste opties (M.U.V. voordeelverpakkingen) bij de Albert Heijn:
- 160 gram ongekookte pasta: €0,446
- 200 gram champignons: €0,816
- 125 milliliter kookroom: €0,325
- 50 gram rucola: €0,588
- 2 eetlepels olijfolie: €0,100
- Peper naar smaak: €0,032
- Knoflookpoeder: €0,026
Dit is bij elkaar opgeteld €2,333. Gedeeld door twee personen is dat €1,1665.
Ik moest het zelf nog een paar keer checken. Avondeten voor rond de €1,00?! Maar het kan dus echt. Moet je nagaan wat het kost als je bij de Lidl of Aldi boodschappen doet. Dat is waarschijnlijk nog wat minder.
Natuurlijk is het verstandig om als vegetariër een vleesvervanger bij de maaltijd te doen. Dit heb ik niet in het recept verwerkt. Voor een dagje kan het vast geen kwaad, maar op de lange termijn is het goed om ook wat eiwitbronnen aan je maaltijd toe te voegen. Kost helaas wel wat meer geld 😉
Bekijk hier ook mijn: Eenvoudige penne met groenten.