fbpx
Categorieën
Gezondheid Lifestyle Vega(n) zijn Voeding

Mijn supplementen als vegetariër

Hallo! Vandaag wil ik jullie laten zien welke supplementen ik allemaal in huis heb. Voordat ik begin, wil ik alvast zeggen dat ik lang niet alle supplementen elke dag gebruik. Een aantal wel, maar sommigen zijn echt voor in speciale gevallen. Zie een uitleg en de reden van gebruik onder de foto’s! Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Multivitamine

Dit is eigenlijk het enige supplement dat ik elke dag gebruik: een multivitamine. Deze is van de Kruidvat en hij is bijna op. Ik denk dat ik de volgende keer een andere ga kopen, want hij begint een beetje raar te ruiken en ik vertrouw de supplementen van wat meer kwalitatieve winkels toch wat meer. Bij het kiezen van een multivitamine let ik er goed op dat de pillen niet te hoog gedoseerd zijn. Hoewel ze vaak zeggen dat ‘lekker hoog gedoseerd’ goed is, leer ik op mijn studie dat dat niet waar is. 100% van een bepaald vitamine of mineraal is meer dan genoeg.

D-mannose

D-mannose is echt mijn redding geweest toen blaasontstekingen bij mij binnen korte tijd steeds vaker terugkwamen. Hier schreef ik meer over in de blog: Hoe ik (zonder antibiotica) van mijn blaasontstekingen afkwam. Elke keer wanneer ik voel dat mijn blaas onrustig is neem ik dit supplement. Wanneer ik echt een blaasontsteking heb, wat vrijwel nooit meer voorkomt (even afkloppen), neem ik er een aantal meer. Ook wanneer ik in vies water of een zwembad gezwommen heb neem ik er één of twee voor de zekerheid. Zeker het proberen waard wanneer je ook vaak last hebt van je blaas.

Acidophilus

Dit is eigenlijk een probiotica, maar fabrikanten mogen de naam probiotica niet op de verpakking zetten, omdat het nog niet genoeg wetenschappelijk bewezen is dat het echt werkt. Probiotica is een supplement dat bij veel mensen een positieve invloed heeft op de darmen. Als ik last heb van mij buik, wat eigenlijk ook vrijwel nooit is, neem ik er eentje.

Visolie

In deze twee potten zit een supplement met visolie erin. Dit product is zo’n hype, dat ik er stiekem vanuit ga dat je weet wat het is. Visolie is met name handig voor vegetariërs en veganisten omdat we geen vis eten (dûh). Toch kan visolie een goede invloed hebben op hart- en bloedvaten. Daarom is het niet verkeerd om zo nu en dan een visolie supplementje te nemen.

Magnesium

Deze pot heb ik al héél lang. Misschien wel te lang, even de datum checken. Oh, houdbaarheidsdatum 03/19. Die gaat waarschijnlijk dan weggegooid worden, want ik gebruik het bijna nooit. Ze zeggen dat magnesium een spierspanningverlagende werking heeft. Daarom heb ik het een aantal keer geprobeerd, omdat ik soms het idee heb dat ik ‘s nachts hard op mijn tanden bijt (ook wel tandenknarsen, maar dat vind ik zo’n naar woord, haha). Eigenlijk heb ik hier nooit op internet onderbouwing voor gezocht en ik had ook niet het idee dat het werkte. Niet voor herhaling vatbaar dus.

Melatonine

Melatonine is een product dat kan helpen bij slecht slapen. Neem het 1 tot 1,5 uur voor het slapen, wanneer je het wil gebruiken. Ook zeggen ze dat melatonine erg goed kan werken bij een jetlag. Zelf heb ik het nog nooit gebruikt, maar ik heb het voor m’n vriend gekocht omdat hij het wilde proberen.

Cranberry

Ook van Cranberry zeggen ze dat het kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van een blaasontsteking. Daarom heb ik het in de tijd dat ik het vaak had, gekocht. Soms neem ik er eentje ter ondersteuning, maar de pot is bijna leeg en daarna zal ik het waarschijnlijk niet meer opnieuw kopen. In mijn geval werkte D-mannose beter. Wie weet werkt het bij jou wel, ieder mens is anders 🙂

Vitamine C

Ook dit supplement is afkomstig uit het blaasontstekingtijdperk. Dit heb ik samen met de D-mannose gebruikt en daarna gingen de blaasontstekingen weg. Door welke van de twee het voornamelijk kwam, geen idee. Misschien wel een combinatie van. Vitamine C is zuur en dat zou de blaas schoonmaken. In ieder geval het proberen waard wanneer je er last van hebt.

Maar dat is niet de enige reden waarom ik het in huis heb. Tegenwoordig gebruik ik het vaak wanneer ik me een beetje ziek begin te voelen, want het kan helpen bij het ondersteunen van de weerstand. Wetenschappelijk bewijs heb ik niet, maar mijn ervaring ermee is positief!

Pas wel op met dit soort 1000 mg vitamine C tabletten. 1000 mg is namelijk véél meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Neem het daarom alleen in speciale gevallen en als je echt dagelijks vitamine C wil nemen, kies dan voor een supplement met een lagere dosering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *