Home » Voedingstips » Verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom

Verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom

Ook van gember heb je een poedervariant. Maar hoeveel moet je daar nu van in een recept doen? Dat is vaak onduidelijk. Toch is het soms handig om zo’n poeder te gebruiken. Wat een groot verschil maakt, is de hoeveelheid moeite. Een gember snijden of raspen is nog best een gedoe. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: hoe kun je verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom?

gemberpoeder

Heb je meestal verse gember in huis en vind je dit ook prettiger om te gebruiken? Of heb je dat juist bij gemberpoeder? Dan is het bij het gebruik van recepten goed om te weten wat nu de verhouding tussen poeder en vers is. Want je kunt verse gember prima vervangen door gemberpoeder, en andersom.

Op internet kwam ik twee verschillende antwoorden tegen:

2 cm verse gemberwortel = 1 tl gemberpoeder

1 cm verse gemberwortel = 1 tl gemberpoeder

Dus gemiddeld genomen: 1,5 cm gemberwortel= 1 theelepel gemberpoeder.

Natuurlijk verschilt het ook hoe dik de wortel is, hoe groot je lepels zijn en wat er in de rest van het gerecht zit. Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt!

Bekijk hetzelfde artikel voor:

2 Comments

  1. Pingback: Ui vervangen door uienpoeder en andersom - VegaKeuken

  2. Pingback: Chilipeper vervangen door chilipoeder/chilivlokken en andersom - VegaKeuken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*