fbpx
Categorieën
Recepten Snacks

Mijn top 10 gezonde vegetarische insta-snacks

Inmiddels heb ik al aardig wat foto’s op Instagram (@lauressamaria) staan en soms ik het leuk om daar op terug te blikken. Deze keer is het tijd voor de insta-snacks, en dan het liefst de gezonde. Dus kijk mee en doe inspiratie op!

Dit zijn mijn no bake mueslirepen, waarvoor je maar vier ingrediënten nodig hebt. Hier heb ik ook een blog over geschreven. Deze mueslirepen zijn helemaal vegan en zitten vol met vezels. Helemaal prima om tussendoor te eten dus. De pure chocolade proef je goed en dat maakt ze ook erg lekker, al zeg ik het zelf!

Oké, misschien is dit niet een volwaardig tussendoortje, want een tomaat bevat weinig calorieën en je gaat er dus niet zo vol van zitten. Toch vond ik het wel een mooi plaatje om even te laten zien.

I looove nootjes. Deze zijn geroosterd en gezout. Dat is misschien niet de allergezondste optie (want: heel veel zout), maar wat mij betreft wel de lekkerste!

Druifjes. Calorie-arme snack, maar toch lekker zoet. Ik ben er gek op.

Soms vind ik één boterham met beleg al goed genoeg als tussendoortje. Lekker simpel toch?

Wie mij op Instagram volgt, wordt he-le-maal leip van alle melba toastjes. Het is niet een gebruikelijke snack, maar ik ben er verslaafd aan. Misschien eet ik ze wel elke dag. En dan het liefst met hummus (of een spread zoals deze) en komkommer of sla.

Ook crackers zijn onderdeel van deze toast/cracker verslaving. Deze komen ook regelmatig terug op m’n Instagram. Het liefst met steeds ander beleg. De ene keer is het hummus, de andere keer kaas of ander vegetarisch beleg. Als je je afvraagt wat deze rare rode vlekjes zijn: zongedroogde tomaat!

Mango is mijn favoriete fruitsoort. Helaas is het erg duur. Deze heb ik een keer bij de Lidl gescoord voor een euro. Goeie deal toch?

Chocola, chocola, chocola! Oké, deze is niet erg gezond. Maar kijk nou hoe leuk de verpakking? Deze heb ik afgelopen jaar met sinterklaas gekregen en hij was helaas al binnen een paar dagen (lees 1 of 2) op.

En nog even een paprika om gezond mee af te sluiten. Vaak eet ik dit als ik een paprika (of meerdere) gekocht heb, om ze vervolgens in een recept te vergeten, wat vaker voorkomt dan je zou denken. Ik ben er gek op.

Wat is jouw favoriete snack?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *