fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Review: vloeibare stevia van Greensweet Stevia

De producten van Greensweet Stevia hebben de zoete smaak van suiker, alleen dan zonder calorieën. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het realiteit. Met zoetstoffen kun je vrijwel hetzelfde effect als suiker bereiken. De reden dat het niet zo populair is, is omdat veel mensen er bang voor zijn. Dit is gelukkig nergens voor nodig. Hier vertel ik later meer over.

Erythirol

Ik heb twee verschillende producten van Greensweet Stevia. Het eerste product is Erythirol. Dit is een soort vervanger van kristalsuiker. Het smaak er ook erg naar. Erythirol is een suikeralcohol dat is gemaakt van fruit en champignons. Het heeft 80% van de zoetheid van suiker en bevat 0 kilocalorieën. Heel erg geschikt voor wanneer je op dieet bent. Je kunt er lekker mee koken en bakken. Binnenkort komt een koekjesrecept met dit product online. Stay tuned!

Vloeibare stevia

Het tweede product is een tester-verpakking van alle vloeibare stevia. Het zijn verschillende smaken, zoals fruit, mint, chocolade en nog veel meer. Deze kun je in water, thee, koffie, yoghurt, kwark, cake en koekjes doen. Hiermee geef je het een zoetere smaak.

Per glas voeg je twee tot drie druppels toe. Daarna is je water zoeter, met een vleugje smaak. In dit glas heb ik een paar druppels aardbei gedaan. Je ziet er niks van! Ik moet wel zeggen dat de aardbeismaak niet overweldigend is. Dit geldt ook voor de rest van de smaken. Je proef het wel terug, maar het is een subtiele bijsmaak. Vooral mango, blauwe bes en perzik zijn mijn favoriet.

Schadelijk?

Over zoetstoffen wordt veel gezegd. Ze zouden slecht voor je gezondheid zijn. Nog erger dan suiker! De grap is dat daar niks van waar is. Als bekende zoetstoffen zoals aspertaam en stevia schadelijk zouden zijn, zouden ze helemaal niet verkocht mogen worden in Nederland. Daarnaast moet je er heel veel van eten of drinken om het schadelijke effect te bereiken. Van deze zoetstof neem je 2/3 druppels per glas. Dit is 9 miligram Steviolglycoside. De ADI (wat je maximaal mag nemen) van Steviolglycoside is gesteld op 4 miligram per kilogram lichaamsgewicht. Een persoon van 60 kilogram mag dus 240 milligram Steviolglycoside. Dit betekent dat deze persoon 26 glazen per dag mag hebben. Behoorlijk veel.

Stevia kun je dus ook in de thee gebruiken. Dit heb ik nog niet gedaan, maar ik ben het wel van plan. Ik hou jullie via Instagram op de hoogte van mijn mening daarover. Follow me! Mijn Instagramnaam is gewoonwatgroener <3

Binnenkort komt een recept met de Erythirol online!

Deze blog bevat gekregen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *