Risotto is mijn favoriete maaltijd om te maken. Niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat het vrij eenvoudig is om te maken. Natuurlijk heb je kant-en-klare risotto pakketten bij de supermarkt, maar ik vind het het allerfijnst om zo’n vegetarische risotto helemaal ‘from scratch’ te maken.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 150 gram ongekookte risottorijst
- 1/2 groentebouillonblokje
- 150 gram cherrytomaatjes
- 100 gram spinazie
- Ui* naar smaak (hier is 1 ui gebruikt)
- 1 vleesvervanger
- Scheut olijfolie
- Peper naar smaak
*Zo kun je verse ui vervangen door uienpoeder
De bereiding
- Maak een bouillon van 450 milliliter water en het halve groentebouillonblokje
- Neem een koekenpan of wokpan en doe hier wat olijfolie in
- Zet het vuur aan
- Weeg de risotto of en doe dit bij de olijfolie in de pan
- Wacht tot de risotto glazig / doorzichtig wordt
- Giet daarna steeds ongeveer 150 liter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet
- Snijd ondertussen de groenten (tomaten en ui)
- Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de groenten (tomaten, ui en spinazie) erbij
- Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar, zodat de groenten een beetje slinken
- Voeg peper toe naar smaak
- Bak de vleesvervangers in een aparte pan
En dat was het! Erg simpel om te maken en nog gezond ook. Eet smakelijk!

