fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Bijgerecht Recepten

5 minuten aioli met vier ingrediënten

Aioli is een soort knoflooksaus, alleen dan net wat anders. Het wordt meestal met brood geserveerd, maar je kan het ook bij de salade en pasta gebruiken. Wat je misschien zal verbazen, is dat het erg gemakkelijk om te maken is. Dit recept is extra eenvoudig. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig (die je misschien al in huis hebt), en het staat binnen vijf minuten op tafel!

DSC05155

Wat heb je nodig voor twee personen? 

  • 4 eetlepels olijfolie (ik gebruik die van Olivarera)
  • 4 eetlepels plantaardige mayonaise of Yofresh mayonaise (maar gewone mayonaise is ook prima)
  • 1 theelepel citroensap
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder OF 1 teen knoflook

De bereiding van de aioli

  1. Weeg alles af en doe dit in een kommetje.
  2. Als je verse knoflook gebruikt, haal deze dan door de knoflookpers
  3. Roer het door elkaar.
  4. Klaar! Simpeler kan niet.

Olivarera

Nadat Olivarera me had gevraagd om een leuk recept te bedenken met hun olie, ben ik me meer gaan verdiepen in hun producten. Olivarera importeert de olijfolie van eerlijke, lokale boeren. Zij produceren zuivere en hoogwaardige olie, die niet te vergelijken is met de olijfolie die wij in de supermarkt kopen. Deze is namelijk gemaakt door grote coöperaties die meer oog hebben voor winstmarges.

Olivarera steunt de kleine olijfboeren, omdat ze de druk van de grote coöperaties haast niet aankunnen. Dat zou zonde zijn, want hun olie is juist zou eerlijk en hoogwaardig. De boeren ontvangen dan ook voor elke verkochte druppel olijfolie een vergoeding. Zo kan deze authentieke olijfolieproductie voort blijven bestaan.

DSC05158
DSC05161

2 reacties op “5 minuten aioli met vier ingrediënten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *