fbpx
Categorieën
Boodschappen Koken Voeding

Knoflook vervangen door knoflookpoeder en andersom

In veel van de recepten op Lauressa Maria wordt knoflookpoeder gebruikt. Soms vragen lezers hoe je dit kan vervangen door verse knoflook. Hier is het antwoord op die vraag!

Sommigen vinden dat verse knoflook lekkerder is, sommigen merken het verschil haast niet. Wat wel een groot verschil maakt, is de hoeveelheid moeite. Een knoflook snijden is namelijk nog best een gedoe. Ook is het vervelend dat je handen nog lang naar knoflook ruiken na het snijden. (Bekijk hier mijn video met 5 tips tegen knoflookhanden).

Vandaar dat ik bijna altijd knoflookpoeder gebruik. Puur om het gemak. Ik zou het aan iedereen aanraden. Hoewel, zo nu en dan verse knoflook kan ik ook wel waarderen, vooral in bepaalde gerechten.

pexels-photo-928251.jpeg

Heb je meestal verse knoflook in huis en vind je dit ook prettiger om te gebruiken? Dan is het bij het gebruik van mijn recepten goed om te weten wat nu de verhouding tussen poeder en vers is. Want je kun knoflookpoeder prima vervangen door verse knoflook, bij al mijn recepten.

Op internet kwam ik niet echt een eenduidig antwoord tegen. Deze drie, nogal verschillende, stonden online.

  • 1 teen = 1 theelepel
  • 1 teen = 1/2 theelepel
  • 1 teen = 1/4 theelepel

Dus gemiddeld genomen: 1 teen knoflook = iets meer dan 1/2 theelepel knoflookpoeder.

Natuurlijk verschilt het ook hoe groot de teen is, hoe groot je lepels zijn en wat er in de rest van het gerecht zit. Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan, naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt.

Lees hetzelfde artikel voor:

5 reacties op “Knoflook vervangen door knoflookpoeder en andersom”

“Op internet kwam ik niet echt een eenduidig antwoord tegen. Deze drie, nogal verschillende, stonden online.
1 teen = 1 theelepel
1 teen = 1/2 theelepel
1 teen = 1/4 theelepel
Dus gemiddeld genomen: 1 teen knoflook = 1/2 theelepel knoflookpoeder.”
___
(1 tl + 1/2 tl + 1/4 tl) / 3 = 0,58333 tl. Gemiddeld dus iets meer dan 1/2 theelepel 🙂
Maar bedankt voor het handige artikel!

Weet niet hoe het met look is maar gember is beste afwisseling stoffen zijn beter van nut in poeder dan verse en andere stoffen zijn weer beter uit verse gember daarom was de aanrader dat men afwisselend. Heb over stoffen vitamine of olie of zoiets dat goed zijn voor ons lichaam gezondheid. Ik weet niet dat dit met look of andere kruiden ook zo is. Misschien wel interessant om eens op te zoeken of misschien weet hier iemand iets meer erover?
Groetjes van Serge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *