Home » Recepten » Gevuld ei met drie ingrediënten

Gevuld ei met drie ingrediënten

Heb je zin in een leuk borrelhapje, maar zie je het niet zo zitten om veel boodschappen te doen? Dit recept voor een gevuld ei is de meest basic variant. Ze bestaan namelijk uit slechts 3 ingrediënten. Dat maakt ze iets minder ingewikkeld, en zeker niet minder lekker!

Wat heb je nodig voor vier gevulde eieren (dus 8 halve stuks)?

  • 4 eieren
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel ketchup

De bereiding gevuld ei

Eieren

Kook de eieren 10 minuten, zodat ze hardgekookt zijn. Daarna even laten afkoelen totdat ze lauw zijn. Koud hoeft nog niet, want eieren koelen beter wanneer de schil er al af is. Dus wanneer ze koud genoeg zijn, om niet je handen te branden, schillen maar! Hierna snij je ze door tweeën en dan kunnen ze zo lang gekoeld worden als jij wil. Ik hou er persoonlijk van om ze niet zo heel koud te hebben, maar een beetje lauw.

Mayonaise

Daarna is het tijd om de vulling te maken. Haal het eigeel uit de eieren en doe dit in een bakje. Voeg hier twee kleine theelepels mayonaise aan toe en mix dit met het eigeel.

Ketchup

Voeg hierna ketchup toe. Dit gaat in de verhouding 1:2 met mayonaise. Dus als je twee theelepels mayonaise hebt toegevoegd, moet daar één eetlepel ketchup bij.

Eventueel

Je kunt nog een beetje paprikapoeder en bieslook toevoegen. Ook knoflook en ui kan gesnipperd, of als poeder er prima doorheen. Het is maar net wat je lekker vindt. Experimenteer en wees niet bang om het te verpesten!

Daarna is het een kwestie van de vulling in het ei doen met een lepel. Eventueel met toppings erop zoals paprikapoeder of ui.

Nog een leuk ideetje! Geef elk ei een andere touch. De één met ui, de ander met paprikapoeder. Nog eentje met tomaat, enzovoort. Het is wat meer werk, maar wel het proberen waard.

Conclusie, je kunt dus met alleen eieren, mayonaise en ketchup hele lekkere en gevulde eieren maken! Deze op de foto’s zijn trouwens met alleen paprikapoeder en bieslook als topping.

Bekijk ook mijn acht vegetarische toasthapjes en vijf vegetarische wrap hapjes als aanvulling op deze geslaagde avond!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*