Deze ovenschotel met aardappel, courgette, tomaat en meer is een simpel gerecht, waar je optioneel nog ingrediënten aan toe kunt voegen. Denk aan (vegetarisch) vlees of nog wat andere groenten of kruiden. In dit artikel lees je hoe je een basic variant van deze vegetarische ovenschotel kan maken. Deze is ook zeker goed genoeg voor een volledige en lekkere avondmaaltijd.
Wat heb je nodig voor zes personen?
- 750 gram aardappels
- 2 courgettes
- 4 tomaten
- Geraspte kaas
- 3 eieren
- 3 eetlepels melk
- peper en zout
- Oregano
- bakolie
Voor je begint met het maken van de ovenschotel, verwarm je de oven voor op 200 graden.
Snijden
De aardappels zijn op de foto kant-en-klaar uit een zakje. Als je hele aardappels gebruikt is het verstandig om de aardappels eerst te koken. Dit hoeft maar de helft van de tijd die ze normaal gekookt moeten worden: 10 minuten dus. Daarna snijd je de aardappels in dunne plakken. De courgettes en tomaten snijd je ook in schijven van ongeveer een halve centimeter dik. De courgettes worden met olie in de pan gebakken en dit is ook het moment waarop je er wat oregano aan toe kunt voegen.
Eiermix
In klein laagje ei tussendoor zorgt voor meer smaak. Je mixt drie eieren samen met ongeveer drie eetlepels melk door elkaar heen. Daarbij kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
Stapelen
Dan is het tijd om te gaan stapelen. De eerste laag aardappels komt op de bodem van de ovenschaal, die ingevet is met boter. Als tweede een laag courgettes. Daarna een laag tomaat, nog een laag courgettes en dan weer aardappels. Nu kun je de mix van eieren eroverheen gieten. Ten slotte een laag kaas, die je zo dik kunt maken als je zelf wil.
Zet de in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
Zie voor iets meer uitleg de foto’s hieronder.
En zo ziet het er uiteindelijk uit. Het is een frisse ovenschotel, die niet te zwaar op de maag valt. Lijkt het je wat?
Bekijk hier mijn andere ovenschotel.