fbpx
Categorieën
Gezondheid Lifestyle

Motivatie om gezond te willen leven

Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers wanneer we het voedingsdagboek van een fitnessgoeroe zien. En stiekem willen we wel allemaal wel minstens twee keer per week vol gemotiveerd naar de sportschool gaan. Maar als je eenmaal met je koekjes op de bank tv zit te kijken voel je je eigenlijk ook wel heel gelukkig.. Superveel motivatie hebben, of een duidelijk doel volgen is soms lastig. Fitter en gezonder willen eten is een doel, maar die kan je al snel vergeten als er een bak met chips voor je neus staat. Hier zijn een aantal tips die je motiveren om gezonder te gaan leven. Niet waarom je het zou moeten doen, maar waarom je het zou willen doen.

exercise.jpg

Gevolgen gezond eten

Verdiep je eens in de positieve lichamelijke gevolgen van gezond eten. Het zal je nog verbazen. Ik zal er alvast een paar voor je opnoemen. Wanneer je gezond eet heb je minder last van kwaaltjes zoals hoofdpijn, verkoudheid en gewrichtspijn. Ook gaan je huid, nagels en haar er beter uitzien.

Fit en blij

Om je gelukkig en blij te voelen heb je niet per se alleen positieve gebeurtenissen nodig in je leven. Om je fit en gelukkig te voelen heb je een combinatie van mentaal en fysiek welzijn nodig. Aan je mentaal goed voelen wordt meestal niet zoveel aandacht besteed. Dit komt misschien omdat een deel van de mensen niet veel nodig heeft om zich positief te voelen. Voor anderen kan dat lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer je pessimistisch bent aangelegd. Mindfullness en meditatie kan hierbij helpen. Dit is weer een heel ander verhaal. De andere kant is dus je fysiek goed voelen. Als je je fysiek niet goed voelt is het moeilijker om gelukkig en fit te zijn. En gezond eten helpt weer voor een heel groot deel bij je lekker in je vel voelen. Een goede reden om gezond te gaan eten.

Gezond eten maakt 1 x slecht eten nóg beter / lekkerder

Wanneer je elke dag patat eet heb je het er na een tijdje wel mee gehad. Als je een maand geen patat eet is die ene keer dat je het wél eet zoveel fijner dan wanneer je het vaker zou doen. Ik eet bijvoorbeeld nooit vlees, omdat ik vegetariër ben. Als ik het dan een keer wel eet is het extra lekker! Het proberen zeker waard.

Tevreden met jezelf

Weer even een voorbeeldje. Na je een week volgevreten te hebben met junkfood voel je je niet alleen energieloos, maar ook ontzettend slecht over jezelf. Tenminste, ik denk dat een groot deel van jullie zich daar in herkent. Gezond eten daarentegen maakt je zelfverzekerder en tevreden met jezelf. Jij bent goed bezig en zorgt voor je lichaam. Alle redenen om je goed over jezelf te voelen!

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen motiveren om je fitnesstoestel of yogamat weer op te zoeken! Heb jij nog tips?

Dit is een gesponsorde blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *